Pagini

Faceți căutări pe acest blog

19 octombrie 2012

Geste- Humiecki and Graef




E primul parfum al casei Humiecki and Graef pe care il probez, desigur cu mare curiozitate caci ii merge vestea ca este o casa foarte inventiva. Creat de Christoph Hornetz si Christophe Laudamiel in 2008, parfumul se vrea unul modern, chiar avangardist. Potrivit site-ului oficial al casei, parfumul este inspirat de iubirea unei femei mature pentru un barbat mult mai tanar. Altceva nu ni se mai spune, drept pentru care e cam dificil de priceput talcul povestii numai mirosind parfumul.
Parfumul incepe cu un miros bizar, un amestec de miros de paine calda (dar nu atat de realist ca la Jeux de Peau a lui Serge Lutens) peste care se simte un miros floral. Daca nu as fi citit notele din lista oficiala nu mi-as fi dat seama ca este violeta. Este o violeta palida si unsuroasa, aproape ranceda. O fi painea calda el , iar violeta ea? Greu de spus. Datorita moscului in exces, mirosul asta are o aderenta fantastica la piele, parca ar fi o crema hidratanta sau un lapte de corp. Se merge pe aceeasi idee ca la Musk Ravageur-Frederic Malle si Body-Burberry, a relatiei inseparabile dintre parfum si piele, numai ca, in cazul de fata, parfumul, desi adera foarte bine la piele, nu este nici pe departe atat de placut ca in celelalte exemple. Parfumul este si cumplit de lenes si nu l-as asocia nicidecum cu dragostea si pasiunea. N-as zice ca o piele astfel parfumata ar putea starni dorinte. Aproape nu se simte nimic, doar mosc. Ambra si rasina de pin pentru mine nu exista. Parfumul este longeviv caci are enorm de mult mosc, dar ce folos? Din punctul meu de vedere este un experiment  laudabil, dar esuat.

Numele parfumului: Geste
Casa: Humiecki and Graef
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2008
Creator: Christoph Hornetz, Christophe Laudamiel

Categorie olfactiva:
Gen: unisex
Descriere oficiala note: note florale, violeta, rasina de pin, ambra, mosc


Aprecieri personale
Intensitate: medie, fara siaj
Persistenta: de lunga durata
Flacon: paralelipipedic, din cristal transparent, cu buson alb, cilindric.
Evaluare: 5/10



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.