Pagini

Faceți căutări pe acest blog

21 octombrie 2012

Fils de Dieu du Riz et des Agrumes-Etat Libre d'Orange



Fils de Dieu du Riz et des Agrumes, creat de Ralf Schwieger si lansat anul acesta, e primul parfum al casei Etat Libre D’Orange pe care il probez. Desigur cu curiozitate, avand in vedere ca este o casa de parfumuri cu vederi nonconformiste si, uneori, socotite ca fiind  scandaloase.
Parfumul este, in partea lui de inceput, foarte insolit si simpatic, fiind o bucurie sa-l mirosi. In notele de varf este un miros realist si dulceag de orez aromat cu lamaie verde si ghimbir. Putin mai tarziu apare un miros bland de nuca de cocos si scortisoara intr-o compozitie foarte moale si cremoasa, ba chiar si pufoasa. Se simt si ceva note florale, dar e greu de spus despre ce flori o fi vorba. Oricum, ele nu sunt in planul principal al parfumului. Parfumul are tot felul de nuante dragalase, simti sumedenie de arome care te duc cu gandul la deserturi dulci, necunoscute, dar apetisante. E multa gastronomie si talent culinar in parfumul asta. Ma simt ca in copilarie cand il miros. E ca si cum ar veni mirosuri minunate din bucataria mamicii si as incerca sa ghicesc ce se pune la cale acolo, ce desert minunat se pregateste. Parfumul e foarte frumos si plin de inocenta timp de vreo 40 de minute. Imi pare un parfum delicat si minunat pentru mamici si pentru copiii lor. Din pacate, dupa aceasta etapa, parfumul devine liniar, foarte trandav, si se instaleaza un miros dulceag, parca usor pudrat, total inofensiv, dar care-mi seamana a miros de bebelus mare bautor de lapte. Banuiesc ca mirosul este dat, in principal, de mosc. Pacat, mare pacat! 




Numele parfumului: Fils de Dieu du Riz et des Agrumes
Casa: Etat Libre d'Orange
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2012
Creator: Ralf Schwieger

Categorie olfactiva: oriental- condimentat
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: ghimbir, coriandru, lamaie verde, shiso
note de fond: iasomie, cardamom, scortisoara, trandafir, nuca de cocos
note finale: vetiver, mosc, ambra, boabe de tonka, nota de piele, castoreum

Aprecieri personale
Intensitate: delicat
Persistenta: 2-3 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.