Pagini

Faceți căutări pe acest blog

14 octombrie 2012

Insolence EDP- Guerlain



Parfumul, iesit pe piata in 2008, este creatia lui Maurice Roucel si Sylvaine Delacourte. Din cate am vazut, este un parfum foarte popular, adulat cu frenezie, asa ca, desigur, mi-a starnit interesul. Vreo 3 ani am trecut pe langa parfum si n-am fost niciodata tentata sa-l probez, nu ma ademenea sticla semisferica si instabila si cu un buson care o facea greu de manipulat. Dupa vreo 3 ani, mi-am luat inima in dinti si l-am probat, dar erau sa ma ucida notele de varf, drept pentru care am dat repede bir cu fugitii. Era cam clar pentru mine ca e un parfum pe care nu pot sa-l duc. Cu timpul, s-au umplut rafturile magazinelor de semisefere (variante), asa ca a fost un motiv in plus sa nu mai probez parfumul caci devenise o intreprindere dificila si as fi incurcat sticlele. De curand, nemaigasind ce sa probez prin magazine, am cerut un decant de la Sephora si mi s-a dat cu amabilitate, asa ca mi-am facut curaj si l-am testat.
Parfumul nu este prea greu de descris caci are note foarte bine definite si usor recognoscibile. Inceputul nu este insolent, este de-a dreptul criminal: o explozie de fructe de padure. Foarte dulce, foarte opulent si invaziv si foarte chimic. Cand m-a izbit mirosul am fost de-a dreptul confuzata caci m-a dus cu gandul la doua produse din garderoba feminina de infrumusetare: lacul de unghii si fixativul de par. Scapata cu viata de primele 5 minute care au fost pentru mine un cosmar, am dat de o violeta care tipa si ea. Si eu…care credeam ca violeta este o floare mica, cu un miros umed si delicat… Violeta este urata, lipsita de finete, incarcata, opulenta, dulce, plictisitoare. Retineti ca, desi nu s-ar crede,  imi plac violetele, dar cele care sunt gingase si stau discrete, pitite printre frunze. Inspre finalul parfumului, violeta este mai putin stridenta si dulce, dar este inundata de mosc si devine o chestie usor uleioasa ca miros. Amestecarea ei cu iris nu-i face bine la frumusete.
Cred ca secretul popularitatii acestui parfum este opulenta si dara pe care o lasa  purtatoarea lui. Pentru mine este un amestec lamentabil de parfum vetust, zis romantic, cu niste fructe foarte roz , chimice, care vor sa-i dea o tenta moderna. E pentru cine poate sa-l duca: fie femei obraznice pana la isterie, fie femei care nu reusesc sa se impuna altfel si  cred ca un parfum le-ar putea ajuta sa devina femei fara inhibitii. Dezamagirea mea cea mai mare este ca parfumul a fost creat de Maurice Roucel, un parfumier care a produs minuni in parfumerie. Ca imagine a parfumului a fost aleasa Hilary Swank, dar clipul publicitar dureaza cateva secunde si este unul facut pe banda, de duzina.


Numele parfumului: Insolence
Casa: Guerlain
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2008
Creator: Maurice Roucel, Sylvaine Delacourte

Categorie olfactiva: floral-fructat
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: coacaza rosie
note de fond: neroli, violeta, iris
note finale:  santal, boabe de tonka, vanilie


Aprecieri personale
Intensitate: foarte opulent, cu siaj mare
Persistenta: in jur 4-5 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 5/10

4 comentarii:

  1. Nici mie nu mi-a placut deloc f mult timp, dupa care am descoperit edt si acum dunt fana decarata. Nu pot sa-mi explic cum l-am neglijat ani de zile. EDP e urat, innecacios si trist, ibsa edp, dupa ce-i trece inceputul chimic de fructe de padure, ca zmeura, aia hotarat nu e, dezvolta o violeta zaharisita si pudrata ca o bomboana italieneasca de violete de la Pastillio. Imi place ca lasa in urma lui o dara opulenta de petale zaharisite pe care nu le poti ignora. 2 sprayuri sanatoase tin lesne 24 de ore si mirosul impregnat in esarfe sau perna mi se pare fantastic. E un fel de Alien floral, un monstru delicios. Iti inteleg perfect recenzia pt ca ani de zile am gandit identic, dar acum ma si mir ca nu am descoperit edt mai devreme.... mi-a luat 6 ani sa-l cunosc si sa-l iubesc! Dupa ce in studentie am abuzat de Samsara, Insolence edt imi da senzatia ca Guerlain nu m-a uitat acum, ajunsa la maturitate. Sincer, la fiecare purtare ii descopar alte si alte calitati care ma entuziasmeaza!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uff, cate greseli am facut! E incomod de pe telefon, imi pare rau de literele lipsa sau anapoda!

    RăspundețiȘtergere
  3. EDT am si eu, este mult mai putin arogant. La Insolence este foarte buna sinergia notelor, pacat ca s-a sarit calul la dozarea lor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.