Pagini

Faceți căutări pe acest blog

15 octombrie 2012

Les Heures de Parfum IV/L’Heure Fougueuse- Cartier






L’Heure Fougueuse face parte din seria Les Heures de Parfum al casei Cartier, fiind creat de Mathilde Laurent in 2011, ca un omagiu adus parfumierului Edmond Rudnitska, creatorul lui Eau Sauvage. Parfumul vrea sa redea (si reuseste) unul dintre arhetipurile olfactive ale omului, mirosul coamei de cal.
In prima faza, in notele de varf, se simte un miros pe care, initial, l-am asociat cu acela al unei manusi din piele fina in care a stat o mana parfumata. Se simte bine si o bergamota si un usor miros floral. Totusi, mirosul are o puternica tenta animalica si chiar seamana cu mirosul cald de piele cal, usor nadusit. Nota animalica dispare destul de repede si se instaleaza un miros de fan si de pamant umed prin care se insinueaza un firicel de lavanda. In secundar mai exista insa un iz care aduce a miros de par de cal. E ceva si animalic si botanic in egala masura. Nota de vetiver este pregnanta. Probabil ca asa ar trebui sa miroase un cal care a pascut prin iarba inalta, parfumata cu flori de camp. Desigur e multa maiestrie in acest parfum si poate ca el ar fi pe gustul cuiva care practica echitatia si care vrea sa fie in acord cu natura si calul sau, mie personal, insa, oricat as iubi natura, nu-mi surade ideea de a mirosi ca un cal nadusit, cu coama parfumata de fan. De asemenea, parfumul ar putea sa fie foarte agreeat de cei carora le plac notele de piele in parfumerie sau de cei care sunt satui de parfumuri comerciale si asteapta parfumuri cu aer bucolic. Desi parfumul, daca treci cu vederea calul nadusit, este perfect purtabil, el este pentru mine un fel de arta pentru arta si atat. Este, totusi, de probat caci este un parfum deosebit.

Numele parfumului: Les Heures de Parfum IV/L’Heure Fougueuse
Casa: Cartier
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2011
Creator: Mathilde Laurent


Categorie olfactiva: chypre
Gen: unisex
Descriere oficiala: bergamota, magnolia, levantica, mate, vetiver, muschi, mosc, cumarina, note de piele


Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj decent
Persistenta: 5-6 ore
Flacon: inalt, din cristal transparent, de forma unui trunchi de piramida.
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.