Pagini

Faceți căutări pe acest blog

1 octombrie 2012

Josephine- Rance 1795





Parfumul este o creatie moderna, aparuta in 2005, semnata de Jeanne Sandra Rance, care face parte din Collection Imperiale, colectie care evoca personaje din perioada imperiului. Povestea lansata de casa Rance spune ca au existat doua parfumuri create in exclusivitate pentru cuplul imperial Napoleon-Josephine , iar parfumul acesta ar fi fost recreat dupa o reteta veche de 200 de ani. Desigur ca povestea (ca orice poveste de marketing) este greu de crezut caci este un parfum croit dupa gustul modern.


Parfumul  este unul floral, cu o usoara tenta acvatica, foarte luminos, aerat pana la transparenta, gratios, mai mult acrisor decat dulce. Desi parfumul are foarte multe componente, flori si fructe, este usor ca un fulg, foarte primavaratic si feminin. E greu sa distingi fiecare ingredient caci sunt foarte bine mixate, mie mi-a atras atentia in chip special paducelul, care e foarte rar in parfumerie, dar se simt destul de bine si trandafirul si violeta. Parfumul este discret, usor de purtat si de tolerat de cei din jur si are un efect tonic.

Numele parfumului: Josephine
Casa: Rance 1795
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2005
Creator: Jeanne Sandra Rance
Categorie olfactiva: floral
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, paducel, zambila, liliac, iasomie, trandafir de mai, bujor
note de fond: geranium, cuisoare, frunze de violeta, coacaze negre
note finale: santal, abanos, ambra gris, mosc alb, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: destul de discret
Persistenta: medie
Flacon: flaconul colectiei imperiale
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.