Pagini

Faceți căutări pe acest blog

5 octombrie 2012

Valentina-Valentino




Cand un parfum este semnat de Alberto Morillas si Olivier Cresp asteptarile sunt foarte mari si parfumul te tenteaza. Valentina, aparut in 2011, are un clip publicitar care-ti sugereaza un parfum modern, tineresc si rebel. Sticla, decorata cu niste flori in tonuri pale, este foarte gratioasa si are un aer inocent si cuminte, de domnisoara din secolul al XIX-lea. Parfumul se potriveste mult mai bine cu sticla decat cu clipul publicitar, dar imi vine greu sa cred ca doua nume mari ale parfumeriei au semnat acest parfum.
Notele de varf sunt destul de placute, o combinatie de bergamota cu neroli, dar foarte cremoasa si extrem de dulce, mieroasa as putea spune. In notele de fond, oricat m-as chinui, nu reusesc sa descopar decat o mica urma de iasomie si un miros de bomboane care, folosind o aroma alimentara, au un fel de gust de fragi, foarte indepartat de realitate. Macar de ar fi niste bomboane acrisoare, dar sunt dulci si au aparenta de uleios (in loc de cremosul de la inceput). Parfumul devine tot mai discret si apoi se pierde. Dupa exact o ora  nu se mai simte aproape nimic din parfum. Notele de final pur si simplu nu exista. Doar o urma de vanilie cu care se salveaza acum toare parfumurile. Imi vine greu sa cred ca o femeie tanara si rebela sau una gratioasa ar pune asa ceva pe ea, chiar nu i s-ar potrivi. Cred ca poti cumpara parfumul asta doar atras de sticla fatoasa, ca prim parfum al vietii tale, Ingredientele din parfum imi par toate sintetice, nu are niciun miros care sa te apropie de natura. Nu mai spun ca parfumul nu are niciun pic de dinamism, este liniar si lenes, lipsit de transparenta si de aer. Nu e nici classic, nici modern. Nu l-as recomanda nimanui si nu l-as cumpara nici de ar costa 10 lei.



Numele parfumului: Valentina
Casa: Valentino
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator: Alberto Morillas , Olivier Cresp


Categorie olfactiva: oriental-floral
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, trufe
note de fond: neroli, iasomie, tuberoza, fragi
note finale: cedru de Virginia, ambra, vanile



Aprecieri personale
Intensitate: discret
Persistenta: 1-2 ore
Flacon: din cristal transparent, rotund, extraplat, decorat cu 3 flori in relief
Evaluare: 3/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.