Pagini

Faceți căutări pe acest blog

29 noiembrie 2012

PG 25 Indochine- Parfumerie Generale



 Parfumul , folosind ingrediente orientale, vrea sa evoce o croaziera pe Mekong la ceas de seara. O face intr-un stil  tipic lui Pierre Guillaume, care reuseste sa creeze un parfum daca nu foarte decorativ, foarte interesant. Sarea si piperul parfumului, elementul care-ti capteaza atentia este pulberea unui arbore exotic numit tanakha, care este folosita in chip traditional in Birmania ca produs de igiena, protectie solara si de purificare ritualica. 



Drept urmare mirosul parfumului este greu de descris. Este un parfum foarte discret, usor mieros, moale, misterios, si cu un aer inocent care-ti creeaza o stare de calm desvarsit. Partea lui de inceput este mai interesanta si mai frumoasa, avand un aer de prospetime condimentata, usor camforata, ulterior este foarte liniar, riscant de plictisitor avand in vedere ca are o longevitate remarcabila in ciuda aparentei lui fragilitati. Condimentele sunt greu perceptibile, dar se simte benzoinul si un miros greu de asociat cu ceva, as zice ca aduce cu aluna si cu mirosul de praf.




Numele parfumului: PG 25 Indochine
Casa: Parfumerie Generale
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2011
Creator: Pierre Guillaume



Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: benzoin de Siam
note de fond: piper de Cambodgia, cardamom de Ceylon
note finale: tanakha de Birmania, miere de Laos



Aprecieri personale
Intensitate: discret
Persistenta: 7-8 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare: 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.