Pagini

Faceți căutări pe acest blog

6 decembrie 2012

34 Boulevard Saint Germain- Diptyque



Parfumul poarta numele unei adrese din Paris unde a functiont primul magazin al brandului Diptyque, brand care celebreaza prin acest parfum, aparut in 2011, 50 de ani de existenta. Parfumul chiar isi propune sa redea prin acest parfum mirosul tipic al unui magazin de parfumuri. As spune ca si reuseste, dar doar in partea lui de inceput. 


Parfumul este catalogat ca a fi unisex, totusi este pregnant masculin. Poate acesta este si motivul pentru care pe unele bloguri apartinand unor femei el a fost subevaluat. In realitate este un parfum de buna calitate, rafinat, bogat,  cu un aer de noblete blanda si destul de romantic.
Primele note sunt fresh, fara a fi ascutite, ca la o apa de Colonia barbateasca. E un amestec de citrice, piper si scortisoara, indulcite usor cu miros de frunza de smochin, care aduce aminte de parfumul Philosycos al aceleasi case de parfumuri. Partea de inceput este foarte versatila si imi pare si cea mai reusita. Ulterior parfumul capata o usoara nuanta florala, dar nu as putea spune ca pot identifica vreo floare. Este o parte usor feminina. Odata cu aparitia mirosului de eucalipt (dupa vreo 35 de minute) parfumul se indulceste si capata o aura balsamica, fiind si foarte cremos in acelasi timp. E poate excesiv de dulce si cred ca asta e principalul cusur al parfumului. Desi nu este listat, mie imi pare ca simt si destul de mult patchouli . Parfumul imi pare usor dezechilibrat, in sensul ca isi arde foarte repede notele de varf si fond (care sunt cele mai frumoase), trecand intr-o faza eucaliptica (ca nu stiu cum sa-i spun altfel) care este extrem de lunga, liniara, obsedant de dulce si cam plictisitoare. Doar dulceata parfumului se mai diminueaza. Repet, nu-mi pare un parfum feminin, dar ar putea fi o optiune pentru barbatii care iubesc parfumurile mai dulci. Longevitatea parfumului este destul de buna, avand in vedere ca este doar o apa de toaleta.

Numele parfumului: 24 Boulevard Saint Germain
Casa: Diptyque
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2011
Creator: Olivier Pescheux


Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: coacaze negre, frunze de smochin, piper roz, citrice, cuisoare, scortisoara, cardamom
note de fond: trandafir, geranium, iris, violeta
note finale: eucalipt, note lemnoase, rasini , balsamuri
Flacon: de forma paralelipipedica, dar cu colturile mult rotunjite, din cristal transparent

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 4-5 ore
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.