Pagini

Faceți căutări pe acest blog

6 decembrie 2012

Rosamunda- Laboratorio Olfattivo



Rosamunda, semnat de Marie Duchene, a aparut  anul acesta (2012). De la bun inceput, mi-au atras atentia notele din lista oficiala ca si prezentarea parfumului care promitea "un trandafir care merita adoratie". Ambele m-au intrigat caci mariajul dintre trandafir si patchouli a fost atat de des exploatat incat nu mai poate fi o nouate.
Ma Dame de la Jean Paul Gaultier sau Lady Vengeance si Vengeance Extreme de la Juliette Has a Gun, ultimul chiar de curand lansat, ar fi trei exemple, in toate fiind implicat Francis Kurkdjian care a devenit un fel de virtuoz al acestei combinatii. In ciuda faptului ca printre note apar cateva noi, precum sofranul si agarul, parfumul nu reuseste sa produca un trandafir mai frumos sau mai senzual decat trandafirii casei Juliette Has a Gun. Imediat dupa pulverizare, se simte, in notele de varf, un trandafir proaspat, destul de frumos, dar el este iute acoperit mai intai de o pacla de sofran, apoi de un parchouli uleios si cam prea medicamentos care-l fac confuz. Saracul trandafir se zbate vreo jumatate de ora sa iasa la suprafata si reuseste in cele din urma, dar, cum si era de asteptat, seamana foarte bine cu cel din Vengeance Extreme, fara a reusi sa-l egaleze ca frumusete si senzualitate. Parfumul nu este rau, dar merge pe un drum care este deja batatorit. Eu, oricum, prefer Lady Vengeance sau Vengeance Extreme care au un trandafir mai atractiv si sunt si mai longevive.

Numele parfumului: Rosamunda
Casa: Laboratorio Olfattivo
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2012
Creator: Marie Duchene



Gen:
Descriere oficiala:
note de varf: sofran, frunze de trandafir
note de fond:trandafir, patchouli
note finale: agar (oud), santal, ambra, mosc, cedru



Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 4 ore
Flacon: flaconul standard al casei
Evaluare: 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.