Pagini

Faceți căutări pe acest blog

15 decembrie 2012

Shaal Nur- Etro




Parfumul are un nume foarte derutant, de printesa indiana. In plus, pe multe site-uri este trecut ca un parfum feminin, el fiind in mod clar un parfum unisex. In realitate, parfumul nu are nimic  comun cu Orientul. Daca nu as fi stiut ca este un parfum Etro, as fi zis ca e un parfum al casei Bois 1920 caci are stilul tipic lui Enzo Galardi, fiind un parfum care evoca mirosurile Mediteranei, un parfum cu aer usor antichizant, ca un parfum din cufarul bunicii.
Primele note au densitatea unui lichior, e un amestec minunat, dulce-acrisor, de citrice (bergamota, lamaie, grapefruit) peste care se aseaza, pe rand, tot felul de condimente si aromatice : coriandru, rozmarin, cimbru, tarhon. Nimic in exces. De sub ele razbate si un fin miros de lemn de trandafir, care incalzeste putin compozitia si o indulceste usor. Singura floare pe care o simt este trandafirul, foarte discret si pasager, catifelat cu patchouli, amintind vag de Vengeance Extreme de la Juliette Has a Gun. Rareori intalnesti un parfum atat de simfonic, in care simti toate ingredientele si in care fiecare isi aduce contributia la atmosfera olfactiva generala, fara sa tipe, fara sa vrea sa domine. Unii zic ca parfumul e liniar. Nu e liniar deloc, evolueaza in fiecare moment, pe nesimtite si este foarte versatil. E interesant ca daca te concentrezi poti simti exact nota pe care o iubesti cel mai mult. Regasesti bergamota multa vreme, la fel patchouli sau aromaticele. E ca intr-un concert in care vrei sa urmaresti evolutia unui instrument in chip special, ignorandu-le pe celelalte. Asa ca iti poti alege aroma preferata. Este o etapa, foarte masculina, in care este foarte sobru, fara pic de dulceata, dar cu multe aromatice. Pe nesimtite, dupa aproximativ o ora si ceva, incepe sa apara tamaia cu iz de vanilie, care incalzeste parfumul si ii da un strop de dulceata. E partea mai feminina a parfumului, cu o usoara tenta gurmanda. Pacat ca parfumul nu este foarte longeviv, dar era de asteptat sa nu fie caci este EDT. Altfel, este foarte frumos si usor de purtat. Un barbat il poate purta in orice anotimp si la tinute de tot felul, si office si casual.



Numele parfumului: Shaal Nur
Casa: Etro
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1997
Creator:
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie, bergamota, grapefruit, lemn de trandafir brazilian, coriandru
note de fond: rozmarin, tarhon, cimbru, trandafir, karo-karounde
note finale: tamaie, opoponax, cedru, vetiver, patchouli, mosc, nucsoara

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: standardul casei, paralelipipedic, din cristal transparent, cu buson argintiu
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.