Pagini

Faceți căutări pe acest blog

15 decembrie 2012

Decou-Vert- Laboratorio Olfattivo



Este un parfum de curand aparut (2012), care isi propune sa evoce primavara, deci sa ne vorbeasca despre flori si verdeata. Daca citesti lista oficiala de note, te asteapti la un regal floral, dar nu prea este asa.
Notele de varf ale parfumului sunt foarte ascutite, intepatoare, mai mult acrisoare decat dulci, un miros de seva de plante combinata cu ceva ce ar trebui sa fie (citind notele) lacramioara. Mirosul, insa, desi proaspat, nu are nimic de-a face cu lacramioara, floare care, observ, a devenit un fel de piatra de incercare a parfumeriei. Se chinuie multi sa o produca, dar nu prea reusesc. Inima parfumului ar trebui sa fie total florala, un buchet format din liliac, magnolie si iasomie. Eu descopar un floral generic care nu-mi aduce aminte de niciuna dintre aceste flori oricat efort as face sa le descopar. Nimic de zis, este un miros eteric de flori, usor fructat, proaspat (desi devine mai dulceag) si destul de gratios. Problema este ca nu-mi miroase deloc a primavara, a natura, e o primavara de laborator, rece ca o piele de sarpe, care nu-mi starneste nicio emotie. E ca si cum ai privi un tablou abstract din care nu intelegi nimic si vine autorul si-ti spune : aceasta este primavara ! Si tu stai si te chinui sa vezi primavara. Ulterior parfumul devine uleios-cremos si dulceag si natura esueaza intr-un miros care poate fi , eventual, o crema de tarta cu fructe. Parfumul este purtabil, dar uitabil. N-as zice ca este un parfum de nisa daca nu as sti ce brand l-a produs.

Numele parfumului: Decou-Vert
Casa: Laboratorio Olfattivo
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2012
Creator: David Maruitte
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: lacramioara, note verzi
note de fond: magnolie, liliac, iasomie
note finale: muschi de stejar, note lemnoase, polen de magnolie

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 4 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare: 5/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.