Pagini

Faceți căutări pe acest blog

20 ianuarie 2013

Forbidden Euphoria





Parfumul este un flanker al cunoscutului Euphoria, aparut in 2005, care ar fi adresat unei categorii de varsta mai tanara. N-am fost fana a parfumului Euphoria care, in general, a fost bine apreciat, dar acest flanker chiar imi place si cred ca este singurul parfum feminin al casei Calvin Klein cu care relationez bine.
Ceea ce-mi place la el este ca nu este rigid, este versatil si evolueaza foarte interesant. Apoi are o feminitate si o senzualitate remarcabile, mai ales dupa ce te-ai obisnuit cu parfumurile foarte ferme ale acestui brand. Acuzatiile ca ar fi prea dulce imi par de-a dreptul bizare, nu pot sa trag decat concluzia ca parfumul a fost mirosit doar  pe blotter vreo 20 de secunde, maxim un minut.
Primele note ale parfumului sunt intepatoare, ascutite, o combinatie de citrice si zmeura, in egala masura dulce si acrisoara. In foarte scurt timp, parfumul se rotunjeste si isi dezvolta partea florala, cu accent pe bujor. Parfumul isi pierde mult din dulceata initiala, devenind tot mai agreabil, mai cremos si mai catifelat. In timp, mirosul floral devine foarte discret si are o nuanta care-mi place la nebunie si care-mi seamana cu un sambure de nuca. Patchouli il face prietenos, tandru si senzual. Cashmeranul il catifeleaza. Ai impresia ca ai pus pe tine o crema, nu un parfum, caci il simti cum face corp comun cu tine, se insinueaza in pielea ta. Parfumul are, din pacate, si cusururi tehnice. Notele de mijloc sunt foarte efemere, in timp ce cele de fond sunt mult prelungite. Longevitatea parfimului lasa mult de dorit. Dar eu il iubesc chiar si asa.

Numele parfumului: Forbidden Euphoria 
Casa: Calvin Klein
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator:
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: zmeura, mandarina, floare de piersic
note de fond: orhidee Tiger, bujor roz, iasomie
note finale: mosc, cashmeran, patchouli,

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 2-3 ore
Flacon: ca si al editei princeps, dar din cristal de culoare violet
Evaluare : 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.