Pagini

Faceți căutări pe acest blog

25 ianuarie 2013

Sonia Rykiel-Sonia Rykiel


Pana sa primesc in dar o miniatura cu acest parfum, nu am stiut nimic despre parfumurile acestei case si chiar parfumiera Emile Coppermann, care a facut acest parfum in 1997, imi este necunoscuta. Desigur ca stiam ca Sonia Rikyel este un designer de moda celebru, fiind supranumita « regina tricotajelor ». Insusi acest parfum are o sticla care imita forma unui pulover, chestie care se repeta si la alte parfumuri ale casei si care, desigur, nu este intamplatoare. Ar mai fi de precizat un lucru despre Sonia Rykiel : ea are oarece legaturi cu Romania. Tatal ei, pe nume Flis, a fost un evreu provenit din Romania, posibil din zona Vaslui unde este atestat acest nume, in timp ce mama era rusoaica.
Parfumul a fost o surpriza destul de placuta. In notele de varf este dulce-acrisor si foarte fructat : o combinatie de citrice, coacaza, fructul pasiunii si ananas, ultimele doua fiind cele mai pregnante. Desi sunt mentionate foarte multe ingrediente in lista oficiala, mie imi pare parfumul destul de minimalist. Din notele de fond reusesc sa recunosc doar patchouli care este foarte proeminent si care, in combinatie cu ananasul si fructul pasiunii, da un miros foarte placut si senzual care-mi aduce aminte de parfumurile din seria Angel, fara a fi la fel de dulce precum editia princeps a acestui parfum. Totusi, in notele de fond, parfumul este usor mai dulce. Oricat efort as face nu reusesc sa surprind nicio floare din sirul nesfarsit de flori din lista oficiala. Din notele finale se remarca o rasina ambrata si vanilia. Partea finala nu pot sa spun ca este la inaltimea notelor de varf si de fond, imi pare cam confuza. Parfumul este, totusi, seducator, foarte feminin, confortabil si are un siaj si o longevitate neasteptat de bune.

Numele parfumului: Sonia Rykiel
Casa: Sonia Rykiel
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1997
Creator: Emile Coppermann


Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: ananas, coacaza neagra, mandarina, fructul pasiunii, ylang-ylang
note de fond: rozmarin, caprifoi, iris, patchouli, violeta, iasomie, lacramioara
note finale: santal, boabe de tonka, vanile, cedru


Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj frumos
Persistenta: in jur de 6-7 ore
Flacon: portocaliu straveziu, de forma unui pulover
Evaluare : 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.