Pagini

Faceți căutări pe acest blog

3 noiembrie 2013

Odalisque-Parfums de Nicolai


Parfumul, creat in 1989 a fost reformulat, dar, chiar si asa, are recenzii bune. In aceste conditii, avand si un pret foarte mic fata de alte parfumuri de nisa, l-am achizitionat orbeste, dar nu a fost sa fie ceea ce speram. Pare mult mai batran decat ma asteptam, e un parfum in genul anilor 70-80, foarte opulent si indesat. Citricele din deschidere sunt confiate, lipsite si de prospetime si de suplete. Gingasele lacramioare sunt acoperite de un miros usor animalic, asa ca e cam greu sa le descoperi, iasomia este mai mult decat fanata, este deja in putrefactie. Buchetul floral este confuz, evocandu-mi valuri de dulceata groasa si de baclavale. Ma simt lipicioasa si murdara cu el pe mine, asa ca ma salvez cu apa si sapun. O fi fost reformulat dur, altfel nu-mi explic entuziasmul recenziilor pe care le-am citit. Eu, sigur, nu pot sa port ceva atat de greu si lipsit de lumina si oxigen. Numele i se potriveste, are un miros de harem neaerisit, miros de multe femei pomadate in fel si chip si o lentoare otomana. Dupa acest parfum, curiozitatea mea pentru Parfums de Nicolai s-a diminuat considerabil.

Numele parfumului: Odalisque
Casa: Parfums de Nicolai
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1989
Creator: Patricia de Nicolai

Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, mandarina
note de  mijloc: iasomie, lacramioara, tuberoza, ylang-ylang, iris
note finale: muschi de stejar, mosc




Aprecieri personale
Intensitate: opulent, cu siaj mediu
Persistenta: in jur de 4 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare : 5/10


2 comentarii:

  1. Si eu gasesc ca Odalisque are un aer pronuntat vintage insa Nicolai are parfumuri foarte diverse, de la gurmande moderne la reinterpretari ale parfumurilor vintage, si e pacat sa nu explorezi brandul. Dupa ce am testat destul de multe dintre parfumurile ei am constat ca faima pe care o are nu e degeaba. Creatiile ei sunt purtabile si destul de inventive dar fara sa revolutioneze arta parfumeriei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a cam taiat cheful Odalisque. Sincer, nu ma tenteaza sa mai probez nimic de la Nicolai. Nici nu sunt in cautare de mare iubiri caci am destule si, daca investesc bani, prefer sa investesc in esantioane ale unor case sau parfumieri care imi plac si care promit mai mult. Eu bani pe Nicolai nu dau. Cam aceeasi atitudine o am si fata de parfumurile lui Sophia Grojsman. Cu exceptia lui Paris si a lui Pour Femme de la Bulgari, fara a ma topi insa nici dupa ele, departe de asa ceva, eu nu pot sa port nimic din zecile de parfumuri facute de ea. Sunt aproape toate parfumuri grele, florale,cu zeci de ingrediente, facute dupa moda secolului trecut. Ea nu se poate desprinde de parfumeria anilor 80-90'. Cam asa este si Patricia de Nicolai. Parfumeria moderna de nisa cauta si alte ingrediente decat cele traditionale, exploreaza in permanenta, cauta noi sinergii. Asta inseamna creatie. Eu m-am saturat de amestecatul iasomiei cu tuberoza, trandafir, ylang ylang si garoafa si de variatiunile pe aceasta tema. Sunt mii de parfumuri care se joaca cu florile astea, schimband doar introducerea sau epilogul. Sophia Grojsman are si o traire cu o piersica de sinteza pe care o detest cu fiecare celula din epiderma mea. Eu cred ca dupa 50 de ani este greu sa mai evoluezi .Ajungem sa ne credem specialisti, foarte buni,de neegalat si intram intr-un fel de automultumire.Ne credem superbi, asteptam aplauze, numai ca noi traim cu 30 de ani in urma.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.