Pagini

Faceți căutări pe acest blog

19 ianuarie 2014

Black- Bvlgari




Bvulgari nu m-a uimit cu niciun parfum. De obicei se invarte in peisajul olfactiv tipic mediteranean, dand florale proaspete si luminoase, purtabile, dar pentru care eu nu am putut sa fac vreo pasiune.
Black este un parfum de multi adulat si, la un moment dat, neavand unde sa-l probez si murind de curiozitate, am cochetat cu idea de a-l cumpara orbeste. Ma felicit ca nu am facut-o. Parfumul este o ciudatenie care ma face sa cred ca e un fel de criza de idei in lumea parfumului, drept pentru care se ajunge la solutii nastrusnice care vin sa  dea personalitate unui parfum. Black cred ca este cel mai bun exemplu. Parfumul este un fel de desert dulce amestecat cu noxe urbane, adica gudron, piele si oarece cauciuc. Noxele ca noxele, fac parte din peisajul nostrum cotidian, dar amestecul lor cu un fel de vanilie laptoasa (de fapt o cumarina oribila) este un dezastru olfactiv care se poate traduce in termeni gastronomici cu un amestec de telemea puturoasa de capra, sarata in exces, cu un gem de zmeura. La acelasi efect cred ca am ajunge daca am amesteca Cuir de Lancome cu una dintre Lolite, nu are importanta cu care caci toate sunt cam acelasi lucru. Te parfumezi cu chestia asta si te simti ca intr-un automobil plin de mirosuri industriale peste care se aseaza un miros de odorizant gurmand care atarna de oglinda retrovizoare. Nu simt nici ceai, nici flori. Parfumul este liniar, plicticos, lenes, dar tine o vesnicie. Recomand parfumului cu drag taximetristilor, soferilor de tir si motociclistilor pe timp de toamna-iarna. Naufragiata pe o insula, lipsita de orice alt parfum, nu l-as folosi. M-as apuca de distilat flora spontana. Flaconul este perfect asortat cu numele si cu continutul semanand cu o roata de automobil.



Numele parfumului: Black
Casa: Bvulgari
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1998
Creator: Annick Menardo

Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: ceai bergamota
note de mijloc: trandafir, iasomie, cedru, santal
note finale: piele, ambra, mosc, vanilie, muschi de stejar


Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: de lunga durata
Flacon: vezi textul si fotografia
Evaluare : 4/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.