Pagini

Faceți căutări pe acest blog

18 ianuarie 2014

Dai un ban, dar stai in fata

Constat cu tristete ca oamenii, pentru a face o economie derizorie, achizitioneaza parfumuri de pe forumuri, din magazine online in care se vinde orice, de la mobila la parfumuri si crema de ghete.
Cumparaturile astea sunt pline de riscuri caci obiceiul este ca marfa sa vina cu un colet cu plata ramburs, tu dai banul, iar ulterior constati ca produsul, parfumul in cazul de fata, este o replica sau un fals nenorocit. Incerci sa recuperezi banutii, dar vanzatorul dispare, nu mai raspunde nici la email-uri, nici la telefon, iar tu ramai pacalit. Nu sfatuiesc pe nimeni sa cumpere de la personae particulare fara a cunoaste parfumul pe care il cumpara si fara a-l vedea si testa mai intai. Daca vanzatorul este din alta localitate, renuntati la cumparatura chiar daca vanzatorul are aprecieri pozitive pentru ca acele aprecieri pot veni de la persoane nepricepute care, poate, nici nu stiu ca au luat si ele un fals. Mai sunt si o serie de cazuri in care vanzatorul vinde si originale si replici. Faptul ca unul a luat de la el un parfum original nu este o garantie ca si cel cumparat de tine va fi original. Forumurile colcaie de falsuri, am vazut in ultimele doua luni cate nu am vazut in 10 ani. Unele sunt falsuri foarte reusite ca miros, un novice nu le-ar depista. Iti dai seama ca sunt falsuri doar daca le probezi in paralel cu originalul. Dar si cele reusite ca miros au imperfectiuni la turnarea sticlei, la cizelarea partilor metalice si la stantarea literelor. Am vazut insa si falsuri ordinare, parfumul neavand nici cea mai mica legatura cu originalul, dupa cum am vazut si apa chioara introdusa in flaconul in care era un rest de parfum. Unii nici macar nu stiu ca vand falsuri, se descotorosesc de parfumuri primite cadou pe care, in naivitatea lor, le cred originale. Ultima inventie a falsificatorilor este de a face testere false caci in felul asta scapa de confectionarea cutiei si de posibilitatea compararii codului de lot de pe cutie cu cel de pe flacon, precum si de codul de bare. In plus, lumea traieste cu iluzia ca testerele nu pot fi false. Nu v-ati pus intrebarea de unde au aparut atatea testere pe piata? Testerele se dau, intr-adevar, magazinelor pentru reclama produsului, dar in numar foarte mic. Presupunand ca magazinul vinde testerul, chestie care nu este in regula, numarul de testere aflate la vanzare nu poate fi prea mare. Ele ar trebui sa fie prezente accidentale. Cumparati din magazine online sau reale serioase, nu va bucurati nici de chilipiruri, nici de economii de 50 de lei caci bucuria va fi de scurta durata. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.