Pagini

Faceți căutări pe acest blog

25 ianuarie 2014

Chloe Narcisse




Chloe este genul de parfum care ma pune in mare dificultate cand este sa-l descriu. Il miros si ma simt ca la un muzeu al ingredientelor parfumate sau ca intr-un bazaar. Miroase, fara indoiala, a parfum.
El e lansat in 1992 dar, la vremea aia, era, cred, deja retro. Incepe dulce, dens, opulent pana aproape de aroganta, usor lipicios. Ai zice ca e un soi de miere inca neomologat, cu vag miros fructat. E infiorator de dulce si letargic, lipsit de fluiditate, parca nu are avea alcool. Evolutia spre partea florala este atat de lenta incat nici nu o observi. Mixeaza o groaza de flori, dar e greu sa recunosti vreuna. Mie nu-mi miroase a narcisa in niciun caz. Parca ar fi o crema onctuoasa amestecata cu un sirop de tuse. Imi aduce aminte de mirosul de satra si de pruna uscata afumata, are ceva murdar si indolic. Nu ma doare capul de la el, ceea ce este chiar de mirare caci este asfixiant, dar numai confortabil nu este. Si este o apa de toaleta !!! Anotimpul lui imi pare a fi toamna tarzie, dar nu vad prilejul in care ar putea fi purtat: de zi este prea ofensiv, iar elegant nu este  ca sa-l asortezi cu o tinuta de seara. Cu siguranta nu l-as purta nici daca piata parfumurilor ar trece printr-o criza.

Numele parfumului: Chloe Narcisse
Casa: Chloe
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1992
Creator:Betty Busse de la IFF 
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: ananas, caisa, piersica, neroli, violeta, galbenele
note de mijloc: condimente, garoafa, gardenie, iasomie, trandafir, narcisa
note finale: balsam tolu, santal, mosc, cedru

Aprecieri personale
Intensitate: opulent
Persistenta: longeviv, in jur de 6 ore
Flacon: vezi fotografia, flacon realizat de Denise Paglina

Evaluare : 5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.