Pagini

Faceți căutări pe acest blog

10 februarie 2014

Aromatics Elixir-Clinique



Clinique, spre deosebire de alte branduri, lanseaza rar parfumuri si cred ca cel mai reprezentativ parfum al casei ramane Aromatics Elixir care este, daca nu ma insel, si primul parfum al casei.
Parfumul, desi au trecut mai bine de 40 de ani de la lansare, este purtabil si astazi, desi este croit dupa moda anilor 60’-70’, cu conditia sa-ti placa parfumurile opulente si aldehidice. Desigur ca are un aer retro si, la fel ca si alte parfumuri ale epocii sale, are o structura complicata, fiind doldora de note, mai mult sau mai putin perceptibile si identificabile.
Notele de varf sunt opulente, verzi, usor citrice, dar si alcoolice. Parfumul are un fel de iz de cognac peste care se aseaza condimente si tot felul de ierburi aromatice care te duc cu gandul la un amestec vrajitoresc, produs de alchimist care a pierdut controlul compozitiei. Ulterior se transforma intr-un floral aldehidic dens, usor dulce si sapunos. E un floral greu de decriptat caci e facut din produse de sinteza, fiind ruda buna cu Chanel no. 5, Caleche si Youth Dew. Tuberoza si trandafirul parca ar fi mai usor detectabile. Parfumul este in continuare plin, opulent, cald, usor mieros si cu o usoara tenta animalica. Pe masura ce trece timpul, este mai bland si mai usor de purtat. Desi are aldehide, nu-mi produce nici dureri de cap si nici cosmaruri. Nu zic ca as putea sa-l port si nici ca e un parfum confortabil, dar femeile care pot purta Chanel nr. 5 vor gasi ca este un aldehidic destul de bland. Notele de final sunt grave, baritonale, balsamice, usor camforate, tamaia si patchouli fiind pentru mine mai lesne de denisat. Ai zice ca este un parfum barbatesc in aceasta faza, mai ales ca isi pierde aproape total si dulceata. Nu e genul meu de parfum, nu l-as putea purta, dar nu-mi starneste repulsie sau ura si chiar as putea pune 3 stropi din el in cada de baie. Este solid construit, in maniera Youth Dew si este foarte longeviv pentru o apa de toaleta.

Numele parfumului: Aromatics Elixir
Casa: Clinique
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1971
Creator:  Bernard Chant
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: coriandru, musetel, verbena, salvie, bergamota, lemn de trandafir, geraniu, aldehide
note de mijloc: garoafa, tuberoza, iasomie, trandafir, iris, ylang ylang, floare de portocal
note finale: santal, patchouli, tamaie, vetiver, nuschi de stejar, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: opulent
Persistenta: longeviv
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 8/10


3 comentarii:

  1. Desi l-am testat de nenumarate ori(mai mult in varianta edt), nu ma pot obisnui cu el. Il simt greu, intepator si prea balsamic. Nu ma impac nici cu aldehidicele enumerate de tine mai sus, poate din cauza asta nici Aromatics Elixir nu imi este pe plac. Nu spun ca este un parfum rau, sunt multe femei carora le place sa-l poarte, dar nu ma vad imprietenindu-ma cu el prea curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,as dori prin intermediul dumneavoastra sa promovez un producator roman de parfumuri, El Divino Romania, care produce si comercializeaza o gama variata de parfumuri, afther shave si nu numai,fabricate numai din esente frantuzesti,preparate conform retetelor originale,parfumuri de calitate superioara,ce va garanteaza succesul imaginii d-voastra.Multumesc frumos pentru acesta ocazie, mai multe detalii pe pagina web http://www.el-divino.ro

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe mine m-a socat in notele de final, Amira, caci e total barbatesc. Dar nu parfum barbatesc contemporan, astea contemporane sunt mai dulci decat cele feminine, cu ciocolata si alte delicatese.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.