Pagini

Faceți căutări pe acest blog

19 februarie 2014

Escape-Calvin Klein




Nu stiu de ce nu am probat parfumul asta niciodata, banuiesc ca flaconul lui banal nu m-a atras. In plus, nu ma omor dupa parfumurile acestui brand. Parfumul este ciudat si destul de insolit, are o personalitate distincta si este greu sa gasesti ceva asemanator.
Vreau sa spun ca puzderia de note din lista oficiala, mai ales nesfarsita lista a notelor de varf, m-a cam speriat. Ma asteptam la o bomba olfactiva, dar nu este chiar asa. Este  opulent, dar nu e chiar bomba aducatoare de migrene. Notele de varf tin foarte mult, n-am mai vazut asta la niciun parfum. Parfumul este initial destul de apos, dar opulent, cu o tenta clar acvatica data, in principal, de pepenele galben, care este nota dominanta. Alaturi de pepene, se mai simt zambila si carciumareasa. Carcimareasa il face picant, zambila ii asigura tenta florala. Ca toate parfumurile casei, este foarte bine conturat . In partea de mijloc este un buchet floral amestecat cu piersica. E piersica aia sintetica, cu miros de punga de plastic. Dintre flori, trandafirul se simte cel mai bine. In aceasta faza, parfumul devine foarte dens,  aproape opac si dagaja multa caldura si forta. Mie imi pare ca o fiara salbatica, de aceea nu-l pot defini ca fiind nici romantic, nici feminin (asa este el descris !). E un parfum de maturitate, coplesitor, cu un siaj de exceptie, dar, dupa mine,nu prea gratios. E ca un tavalug distrugator. Are si o usoara tenta animalica, probabil de la mosc. In notele finale se imbanzeste sensibil, mulandu-se destul de prietenos pe piele. Femeile care l-au purtat in perioada anilor 90’ spun ca l-ar fi purtat vara, eu zic ca si pentru iarna e prea intens.  Sint sigura ca sunt femei carora li s-ar potrivi: inalte, voinice, brunete, curajoase, expansive, active. Parfumul se pare ca fost reformulat, probabil acesta este motivul pentru care nu are aer atat de pronuntat retro ca alte parfumuri din aceeasi epoca.

Numele parfumului: Escape
Casa: Calvin Klein
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1991
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: mandarina,coriandru, coacaze negre, pepene galben, musetel, carciumareasa, caisa, litchi, zambila, mar verde, galbenele, ylang ylang
note de mijloc: scortisora, garoafa, piersica, trandafir, iasomie, lacramioara
note finale: santal, ambra, mosc, vanilie, cedru, vetiver, muschi de stejar

Aprecieri personale
Intensitate: foarte opulent, cu siaj de exceptie
Persistenta: longeviv
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 7/10


Un comentariu:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.