Pagini

Faceți căutări pe acest blog

2 februarie 2014

Fleur de Rocaille


Fleur de Rocaille , aparut in 1993, nu trebuie confundat cu Fleurs de Rocaille din 1934. Desi este o varianta moderna, parfumul are o vadita tenta clasica si retro, fiind un floral aldehidic foarte opulent, cu personalitate memorabila.
Incepe in forta, fiind dominat de o gardenia dulce, dar verde, curata. Mie imi si aduce aminte de un produs casnic de curatenie, parca un detergent de covoare. Aldehidele ii dau un iz usor sapunos. Ulterior se dezvolta un buchet floral foarte omogen, bine mixat, in care e greu sa descoperi fiecare floare in parte. Gardenia ramane, insa, regina intre ele. Parfumul este fantastic de dens si mieros, dar iti  lasa, totusi, oarece aer de respirat. Trebuie sa fii exersat in purtarea opulentelor florale ca sa-l poti duce, apoi mai trebuie sa fie iarna si seara si sa-ti placa gardenia. In ciuda dulcetii, gardenia mi se pare foarte ascutita, agresiva si excesiva, uneori ma face sa stranut. Mirosul ei este insa mult schimbat in urma combinatiicu mimoza. In timp, ea cedeaza terenul unui miros floral rotund, destul de lasciv si cremos care-mi aduce aminte de polen si care se instaleaza temeinic. Doar un ylang-ylang reusesc sa depistez in el. In faza asta, parfumul este mai confortabil, dar nu as putea spune ca il plac. Impatimitelor floralelor si celor care s-au exersat in purtarea parfumurilor Caron, s-ar putea sa le placa caci este foarte feminin. In mintea mea, este un parfum pentru brunete voluptoase. Ai zice ca este apa de parfum, dar este doar apa de toaleta. Nu este de cumparat fara o testare prealabila.

Numele parfumului: Fleur de Rocaille
Casa: Caron
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1993
Creator: 
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: gardenie, violete, note verzi
note de mijloc: mimoza, iris, liliac, iasomie, ylang-ylang, lacramioara, trandafir, garoafa
note finale: santal, ambra, cedru, mosc, muschi de stejar

Aprecieri personale
Intensitate: opulent, cu siaj moderat
Persistenta: in jur de 6 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.