Pagini

Faceți căutări pe acest blog

25 februarie 2014

Legende Special Edition 2013- Mont Blanc



Editia speciala din 2013 a lui Legende  este destul de  asemanatoare cu cea din 2012, notele sunt cam aceleasi, diferenta consta mai mult in dozajul ingredientelor. Inceputul parfumului este de exceptie: o explozie de prospetime rece ca gheata, dar dulce. Este superba combinatia de ghimbir cu menta si cu lavanda.
Menta ii da efectul de gheata, ghimbirul il face picant. Citricele sunt mai putin sesizabile. E un parfum curat, aerisit, revigorant foarte usor de purtat, cu o proiectie buna, drept pentru care nu ramane nesesizat. Nu este revolutionar, dar reuseste sa fie si proaspat si elegant si, la fel ca si Individuel for Men, sa-ti intre in gratii. In notele de mijloc sunt greu de sesizat notele florale, eu simt, mai degraba, note lemnoase, dar e clar ca parfumul se mai rotunjeste si se imblanzeste, devine mult mai tandru. Partea asta imi pare mult mai chimica si a folosit cu siguranta un ingredient  minune de sinteza care-i asigura o buna dispersie si aerare. Sincer nu stiu care e ingredientul, dar il regasesc in multe parfumuri masculine, drept pentru care imi par mult prea asemanatoare, chestie care nu se prea intampla la cele feminine. In faza asta, mie mi se pare usor sarat si cu miros de lemn proaspat taiat, dar si cu o nuanta de mar verde. Sa fie Iso E Super? Nu e rau nici in notele de mijloc, dar e mult mai banal. Deliciul este in notele de varf. Fara a fi o opera de arta, este un parfum urban, modern,  purtabil primavara-vara. Cred ca este de asortat la o tinuta bussines casual.

Numele parfumului: Legende Special Edition 2013
Casa: Mont Blanc
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2013
Creator:  Olivier Pescheux
Gen:  masculin
Descriere oficiala:
note de varf: ghimbir, bergamota, lime, menta, lavanda
note de mijloc: cedru, iasomie, trandafir
note finale: ambra, tonka

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu proiectie bunicica
Persistenta: 4-5 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 7/10



2 comentarii:

  1. Maine incerc sa il gasesc in duty free-ul din port pt ca ma omoara curiozitatea. Desi nu vazui Mont Blanc pana acum, dar nici nu l-am cautat sa fiu sincera. Scuza mea este ca duty free este aproape de scarbici, daca nu, in week-end am de plimbareala :).

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca gasesti Mont Blanc, sa incerci si Individuel.E cam dulce, croit dupa gusturile mai noi, dar are un ienupar frumos.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.