Pagini

Faceți căutări pe acest blog

14 februarie 2014

Vanille Divine des Tropiques- La Maison de la Vanille



Colectia Toutes les Vanilles du Monde contine 5 parfumuri printre care si aceasta vanilie zisa divina. Parfumul incepe zeieste, un adevarat dezmat olfactiv: o ambra usor camforata (nu stiu de la ce) si vanilata, ca o pulbere dulce si pufoasa, de un rafinament incredibil. Compozitia este si gustoasa, gurmanda, avand o tenta usoara de ciocolata.
In pasii urmatori vanilia si heliotropul preiau comanda, florile sunt si ele undeva , incerca sa iasa la suprafata, dar nu prea reusesc deocamdata. Razbesc pana la urma, dar combinatia lor cu heliotropul, care acum este excesiv, din pacate, nu mai imi place. Heliotropul denatureaza total mirosul florilor albe si parfumul incepe sa aiba o stridenta isterica. Si vanilia e multa si e miez de pastaie de vanilie, cu miros dur. Pentru mine parfumul devine de-a dreptul intoxicant si, colac peste pupaza, incepe sa ma deranjeze si dulceata lui. Pacat, mare pacat caci prima jumatate de ora a fost de o frumusete angelica. Vorba lui Napoleon: “de la sublim si pana la ridicol nu este decat un pas”. Se mai drege busuiocul spre sfarsit, parfumantele isi pierd din intensitate, dar degeaba, nu mai pot sa-l iubesc.

Numele parfumului: Vanille Divine des Tropiques

Casa: La Maison de la Vanille
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2006
Creator: 
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: ambra, iasomie
note de mijloc: tuberoza, zambila
note finale: vanilie, iasomie, heliotrop, gardenia

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: longeviv, minim 6 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 6/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.