Pagini

Faceți căutări pe acest blog

30 aprilie 2014

Tuberose Gardenia-Estee Lauder

Nu ma prea entuziasmez eu la florile albe caci ar trebui sa fiu prea des entuziasmata avand in vedere ca sunt exploatate la maxim de parfumeria moderna. Fara a fi indragostita de acest parfum, imi pare un duet foarte reusit de gardenie si tuberoza, de o naturalete remarcabila.
Parfumul incepe cu neroli cu o usoara atingere de liliac pe care nici nu as fi simtit-o daca nu eram avizata de note. Mijlocul parfumului este ocupat de gardenie si tuberoza, foarte frumos armonizate. Sunt umede  si foarte proaspete, destul de opulente, dar nicio clipa coplesitoare caci sunt transparente. Lemnul de trandafir da parfumului o textura putin cremoasa, ii mai atenueaza din stridente si din impetuozitate.  Imi place ca parfumul are naturalete, este zvelt si gratios si palpita de viata. E plin de note verzi si crude, iar florile sunt tinere, cu petale casante. Nu e o creatie sofisticata si nici nu face vreo revolutie in parfumerie, dar emana curatenie, puritate si, mai ales, energii pozitive. Notele de mijloc se prelungesc neobisnuit de mult timp, in schimb cele de final  cam lipsesc. Eu nu am gasit nici garoafa, nici vanilie, iar garoafa am asteptat-o cu mult interes. De fapt aici este si reprosul meu major vis-a-vis de acest parfum : sfarsitul. Mai trebuia lucrat la el.  E genul  de parfum pe care-l vad bine asortat cu o rochie de mireasa si care se potriveste foarte bine cu varste cuprinse intre 20-25 de ani. Este liniar, dar are siaj bun. Jovialitatea lui te cucereste. Lumea spune ca e scump, dar se simte ca are ingrediente de calitate si as spune ca pretul lui este in mare masura justificat. Este foarte usor de purtat, fiind potrivit pentru un  anotimp cald, primavara sau vara.

Numele parfumului: Tuberose Gardenia
Casa: Estee Lauder       
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2007
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: neroli, liliac lemn de trandafir
note de mijloc: crin, gardenie, tuberosa, iasomie
note finale: garoafa si vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent, cu proiectie bunicica
Persistenta: 3-4 ore
Flacon: vezi fotografia

Evaluare : 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.