Pagini

Faceți căutări pe acest blog

20 iunie 2014

Madame Rochas-Rochas




« Dragostea » mea pentru  parfumurile aldehidice  este  deja bine cunoscuta. Madame Rochas este un aldehidic floral creat in 1960 de Guy Robert. Nu am mirosit niciodata varianta originala. In 1980 parfumul a fost reformulat. Ceea ce avem noi azi prin magazinele online probabil ca este ceva apropiat de varianta 1980. Lumea aseamana parfumul cu Caleche si cu Amouage Gold. Amouage Gold  este un parfum complex , mult mai complex decat Madame Rochas, un fel de istorie a parfumeriei sec. XX. Caleche este un aldehidic mult mai dur si mai greu de purtat  decat Madame Rochas. Chiar daca sunt facute amandoua de acelasi parfumier, diferenta este foarte mare. Fiind aldehidice contemporane,  se aseamana ca spirit si stil, dar nu si ca miros.
Madame Rochas are aldehidele mult mai blande, este doar putin sapunos, nu are stridente, nu-ti da dureri de cap si este mult mai prietenos. E un buchet floral complex si bogat, in care, fiind aldehide, e greu sa recunosti florile. Totusi, caprifoiul se simte inca sin notele de varf, ulterior amestecandu-se cu ylang ylang-ul si narcisa Este dulce, 
cam incarcat si opulent, cam greu si cu ub usor miros de ounga de plastic. Are si o tenta usor animalica care, insa, nu as zice ca-i face rau la frumusete, ii da mai multa caldura. Peste flori se instaleaza un miros de ambra cu care coexista destul de multa vrene. Desi are un aer retro vizibil, nu este atat de anacronic ca alte parfumuri din deceniile 6-9 ale secolului trecut si este purtabil si azi. Desigur ca este mai pentru seara sau pentru anotimp rece. Face casa buna cu o blanita sau cu un cashmir. Nu e genul meu de parfum, il gasesc burghez si formal, dar nu pot spune ca este parfum rau.

Numele parfumului: Madame Rochas
Casa: Rochas     
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1960, reformulat in 1980
Creator:  Guy Robert
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: aldehide, note verzi, caprifoi, neroli, bergamota, lamaie, zambila
note de mijloc: violeta, trandafir, tuberoza, ylang ylang, iris, lacramioara, narcisa
note finale: santal, vetiver, cedru, mosc, ambra, boabe de tonka, muschi de stejar

Aprecieri personale
Intensitate: opulent initial, ulterior intensitate medie
Persistenta: 5-6 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 7/10 

10 octombrie 2014

Am mirosit azi si o varianta vintage de EDP. E foarte mare diferenta intre varianta actuala si cea initiala. Notele de varf sunt asemanatoare, dar varianta vintage este mai aldehidica, mai fresh si mai putin dulce. Notele florale din inima parfumului nu seamana deloc. La varianta veche se simte bine tuberoza care este zvelta, gratioasa, inconjurata de note verzi. Se simte si irisul care-i da un aer de noblete. Initial irisul este untos, cu nuanta de pielarie, ulterior prafos si fin. Simt si violeta si trandafirul. Parfumul este mult mai transparent si mai frumos decat in varianta actuala care este un mixaj floral opulent, rotund si dens, dominat de ylang ylang. Cel vechi este transparent ca un voal sau ca o pulbere, cel nou are textura opaca, e mai greu.  Spre final incep sa se asemene, fiind ambrate amandoua, dar nu identice. Cu siguranta varianta veche este mai buna, mai fina si mai eleganta. Longevitatea este cam aceeasi.


Un comentariu:

  1. Am ocazia să cumpăr un madame Rochas vintage și un Claire de jour de la Hermes tot vintage și nu sunt hotărâtă pe care să îl aleg,parcă aș alege Rochas..sau Balenciaga le dix variantă vintage.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.