Pagini

Faceți căutări pe acest blog

14 august 2014

Arabian Horse PG No 3.1-Parfumerie Generale


Pierre Guillaume face tot felul de experimente, fiind un parfumier foarte creativ, care ocoleste comercialul. Parfumul vrea sa redea cursa unui armasar pe un camp, tema care imi este cunoscuta si dintr-un alt parfum din colectia privata Cartier. Dupa ce ti s-a inoculat in cap aceasta idee este greu sa te desparti de ea. Daca esti pasionat de echitatie s-ar putea sa-ti placa tema, daca nu esti, cum este cazul meu, s-ar putea sa nu-ti doresti sa mirosi ca un cal nadusit si, oricum ar fi parfumul, sa-l respingi.
Creatorul reuseste sa obtina ceea ce si-a dorit de la acest parfum. Deschiderea lui este opulenta si insolita si este greu sa deslusesti notele parfumului. Se simte un miros umed si animalic acompaniat de un vag miros de flora spontana. Mirosul verde de seva si de flori de camp este pasager, cel de narcisa nu este nici el proeminent. Se instaleaza temeinic un miros de ambra care, insa, se combina cu un miros de piele ce aduce a cal. Parfumul este liniar, dar longeviv. Parfumul nu miroase rau, dar nici nu pot spune ca imi place. Desigur ca nu pot sa uit ideea care mi-a fost inoculata de descrierea parfumului si, inevitabil, e greu sa-mi doresc sa ma parfumez cu el. Pe un barbat, cu siguranta, parfumul da mult mai bine si cred ca l-ar accepta mult mai usor, mai ales ca este un miros neobisnuit pentru un parfum. Apoi numele parfumului poate le sugereaza un parfum macho, idee care este atragatoare pentru un barbat. Recunoastem sau nu, numele parfumurilor, ambalajul, povestile tesute pentru a le descrie si a le face vandabile, au mare efect psihologic asupra noastra.



Numele parfumului: Arabian Horse
Casa: Parfumerie Generale         
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2012
Creator:  Pierre Guillaume
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: note verzi, flori salbatice, narcisa
note de mijloc: piele, mosc, cypriol
note finale: note lemnoase, ambra

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: longeviv
Flacon: standardul casei
Evaluare : 8/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.