Pagini

Faceți căutări pe acest blog

14 august 2014

Fareb-Huitieme Art



Parfumul si tema lui imi aduc aminte de cel putin doua parfumuri : Arabie de la Serge Lutens si Sable de la Annick Goutal, Pentru a reda nota de nisip fierbinte, si Sable si  Fareb folosesc imortela, o floare care nu miroase prea frumos si care, singura, nu este prea decorativa in parfumuri.
Inceputul parfumului este usor alcoolic, are miros puternic de bautura spirtoasa. Imediat devine foarte bland si imprastie un miros de desert fierbinte, pustiu, animat doar de niste condimente asiatice si ginseng (nu ghimbir cum listeaza Fragrantica !). E un parfum lenes, aproape imobil, usor dulceag, nu foarte decorativ. Din cand in cand simti niste cistus labdanum care-i da si mai multa moliciune. Mirosul il poti lesne asocia cu mirosul de sertare vechi de la mobila de bucatarie, sertare care au tot acumulat mirosuri si ele sau contopit cu mirosul de lemn vechi. Mie nu mi-a placut nici Sable si nu-mi place nici acest parfum si il gasesc prea putin atractiv pentru o femeie. E prea barbatesc, dar chiar si barbatii nu cred ca s-ar da in vant dupa el. Poate doar un artist excentric l-ar savura. E un miros prea putin european ca sa fie usor acceptat. Totusi, cine poarta Arabie sau Sable, l-ar putea purta si aprecia si pe acesta.

Numele parfumului: Fareb
Casa: Huitieme art
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator:  Pierre Guillaume
Gen:  unisex
Descriere oficiala: imortela, ginseng, nota de piele, nisip

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj redus
Persistenta: destul de longeviv
Flacon: standardul casei
Evaluare : 7/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.