Pagini

Faceți căutări pe acest blog

14 august 2014

Laguna-Salvador Dali

Parfumul Laguna nu m-a atras niciodata, nu mi-am dorit sa-l probez caci m-a speriat multimea lui de note. Apoi mai era facut si in 1991 si parfumeria din anii 90', cum mici exceptii, nu mi s-a parut ca ar mai fi pe gustul meu. Ceea ce am gasit in flaconasul de culoarea marii m-a surprins foarte tare. Culmea este ca Marc Buxton nu m-a impresionat cu niciun parfum de nisa cum a facut-o cu asta. Parfumul este foarte ieftin (86 de lei 100 de ml) si te astepti sa aiba un miros pe masura, dar mirosul valoreaza mult mai mult. In primul rand este un parfum interesant, cu o evolutie traznita, foarte versatil, care iti ofera si mare si soare, si racoare si caldura. Ai impresia ca se joaca cu tine de-a v-ati ascunselea. E vesel, exotic si, desi e catalogat ca parfum feminin, este cam unisex. Chiar le-as sugera barbatilor tineri sa-l incerce caci nu se inscrie in tipicul banal al mainstreamului masculin si ar putea sa le ofere o surpriza. Interesant este ca, desi parfumul are ambra si patchouli si note lemnoase este foarte lejer si aerisit, bun de purtat vara. Nu este nici prea dulce, nici prea opulent, nu supura pe nimeni. Poate ca i se poate reprosa un siaj redus, dar purtatorul il simte si se bucura de el. 

Parfumul incepe apos si fructat, dar are si o tenta acvatica, fiind chiar usor sarat. Din multimea de fructe e greu de spus pe care le simti, poate mai mult ananasul. Parfumul chiar este usor umed, iti da senzatia de rece, parca tocmai ai iesit din apa marii. Are aer, lumina, dinamism. Florile nu se prea simt desi are, incontestatabil, un miros generic floral dispersat printre fructe. Cel mai interesant este acordul ambrat al parfumului,  si el aerisit, care apare foarte devreme, amestecandu-se cu notele de fructe. Un patchouli mentolat foarte discret este pe post de briza, ventileaza parfumul. De data asta nu vrea sa fie senzual, are alte scopuri. Din cand in cand isi baga coada in parfum o vanilie pufoasa. Nu vrea sa fie vedeta, doar isi cauta o prietena: nuca de cocos. partea finala are tenta gurmanda. Este un parfum frumos pentru fetele tinere, mult mai frumos decat sucurile roz contemporane, dar il poate purta oricine care stie sa se bucure de o vacanta. Nu este pentru posaci, pentru femei fatale si senzuale, pentru fite, este pentru oameni veseli si optimisti.



Numele parfumului: Laguna
Casa:  Salvador Dali                
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1991
Creator: Marc Buxton
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf:lamaie, galbanum, ananas, pruna, mandarina, piersica, zmeura, grapefruit
note de mijloc: iris, iasomie, trandafir, lemn de trandafir
note finale:cocos, vanilie, mosc, ambra, santal, boabe de tonka, cedru

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj redus
Persistenta: longeviv pentru o apa de toaleta
Flacon: vezi fotografia
Evaluare :  8/10 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.