Pagini

Faceți căutări pe acest blog

6 august 2014

Chypre 1942-Nobile 1942



Notele acestui parfum nu m-au atras din start, dar am zis sa-l incerc, totusi. Trebuie spus ca parfumul i-a fost dedicat actritei Anna Magnani.
Incepe opulent cu neroli si citrice dulci, usor alcoolizate. Styrax si patchouli se simt inca din notele de varf, dand o mare densitate parfumului care se anunta a fi unul foarte dificil. Am vazut comentariile unora care spun ca nu simt patchlouli deloc. E clar ca nu stiu cum miroase caci este patchouli in cantitati indusatriale. Parfumul este foarte incarcat, de-a dreptul coplesitor. De parca nu ar fi destul, este si destul de dulce. Patchouli omoara toate florile. Doar tuberoza se simte vag, daca esti foarte atent. Este cel mai neizbutit parfum al casei, lipsit de gratie si rafinament. Patchouli este un ingredient dificil si, desi iubesc aceasta nota, pot sa o si urasc cand este folosita in exces. Unii zic ca parfumul miroase a urina. Nicidecum, e doar "cloying". Nu l-as putea purta niciodata si cred ca multa lume ar impartasi aceeasi opinie. Dupa mine, trebuie sa fii putin anosmic ca sa-l poti purta si suporta. Desigur ca, in timp, cam intr-o ora, se mai imblanzeste, dar frumos nu se face. Mi se pare un parfum facut de un debutant care nu cunoaste nici sinergiile, nici impactul relativ al notelor.

Numele parfumului: Chypre 1942
Casa: Nobile 1942
Concentratie: EDP
An de aparitie: 
Creator: Marie Duchene
Gen:  feminin  
Descriere oficiala:
note de varf: neroli, bergamota, mandarina
note de mijloc: iasomie, tuberoza, trandafir, styrax
note finale: santal, patchouli, ambra, boabe de tonka, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: opulent
Persistenta: 4-5 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare :  5/10





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.