Pagini

Faceți căutări pe acest blog

6 august 2014

Vespri Orientale-Nobile 1942


Vespri Orientale este un fel de Vespri Esperdiati reactualizat, adus la moda momentului. Ingredientul cel mai la moda in ultimii 2-3 ani este oudul, fiecare brand incercand sa-si introduca macar un parfum cu acest ingredient. Este si cazul lui Nobile 1942.
Parfumul incepe cu multa coaja de citrice (bergamoda, lamaie si grapefruit) cu un miros, in acelasi timp, acrisor si amarui. Chiar de la inceput se simte si wood-ul. Nu este mult, nu este medicinal ca miros si face casa buna cu citricele. Parfumul, desi este incadrat la unisex, este foarte masculin. Au loc putine modificari in timp. Dispare nuanta acrisoara si parfumul devine mai dulce, fara a ajunge la excese. Indulcirea aduce cu sine mai multa blandete si caldura. Trebuie spus ca, desi are citrice, parfumul nu este nicidecum un fresh caci are dezvoltata latura lemnoasa. Aproape toate parfumurile casei, observ eu, nu au piramida olfactiva obisnuita, au putine note si toate evolueaza deodata, drept pentru care sunt foarte lenese si liniare. Este si cazul acestui parfum care, fara a fi un parfum prost, te exaspereaza prin monotonie. Iasomia listata in notele de mijloc, ca si neroli, nu se simt, probabil ca sunt in cantitati infime. Nu este visul meu de parfum, dar este purtabil mai ales de catre acei care doresc mirosuri bine definite si constante. Cred ca ei trebuie sa fie barbati. Imi pare mai interesant decat Vespri Ssperdiati, oud-ul i-a facut bine.

Numele parfumului: Vespri Orientale
Casa: Nobile 1942
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2013
Creator: 
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf:
note de mijloc:
note finale:

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 4 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare :  7/10

          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.