Pagini

Faceți căutări pe acest blog

29 august 2014

Mademoiselle Piguet-Robert Piguet



De obicei imi plac florile de portocal/neroli in parfumuri. Imi place si Aurelien Ghichard ca parfumier, dar nu pot sa zic acelasi lucru si despre Mademoiselle Piguet.
E un neroli tare ciudat in parfumul asta : dens, rotund si mieros. Are ceva indolic in el, atipic pentru o floare de portocal. Parfumul este suprasaturat cu neroli si, de n-ar fi atat de dulce, as zice ca este un parfum barbatesc. Nu-mi miroase a livada de portocali infloriti, ci a frizerie. In afara de neroli si caisa, care-i da o textura de gem, nu simt alta nota. Mie imi place un neroli mai proaspat, cu roua pe el, mai vesel. Asta este si prea dens si prea greu. Mirosul lui cam indolic ma duce cu gandul la o iasomie sau un caprifoi sau chiar o tuberoza fanata. E un neroli nefiresc, cam fatal, care, inevitabil, imi aduce aminte de Fleurs d’Oranger a lui Serge Lutens, un alt parfum suprasaturat pe aceeasi tema. Parfumul este foarte liniar, nu evolueaza deloc. Pentru iubitorii de neroli, as recomanda mai degraba Nuxe Prodigieux Le Parfum, e mult mai interesant si adera uimitor de frumos la piele.

Numele parfumului: Mademoiselle Piguet
Casa: Robert Piguet       
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2012
Creator:  Aurelien Guichard
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, migdala, caisa
note de mijloc: neroli
note finale: boabe de tonka

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 5,50/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.