Pagini

Faceți căutări pe acest blog

13 august 2014

Nocturnes 2013-Caron


In 2013 casa Caron, usor colbaita, as zice eu, a decis sa-si schimbe look-ul si sa adopte un nou flacon standard pentru parfumurilei ei.
Nu stiu in ce masura au fost afectate de schimbare parfumurile caci nu am apucat sa le probez inca. In ceea ce priveste parfumul Nocturnes, parfum creat in 1981 de Roger Pellegrino, se pare ca a pierdut aldehidele, restul notelor sunt identice. Sincer nu mi-l mai amintesc in vechea formula desi l-am mirosit,dar sigur nu l-am placut. Noua varianta are putine recenzii, iar cei care l-au folosit par a fi nemultumiti de reformulare. Multi sustin ca parfumul este foarte efemer si ca nu ar dura mai mult de 30 de minute. Cred ca sunt prea suparati si subiectivi.
Deschiderea este grava si somptuoasa, cam baritonala caci citricele sunt realmente coplesite de o tuberoza  larg inflorita, usor fanata. Neroli incearca sa subtieze  cat de cat parfumul, dar face exact cat poate (nu foarte mult). Abia dupa ce intra in evaporare notele de iasomie parfumul se mai insenineaza si reuseste sa devina mai feminin si mai fluid. Ylang-ylang-ul indulceste sensibil parfumul, dar nu abuzeaza de limitele noastre. El va domina o buna bucata de vreme parfumul, facandu-l cam monoton si lipsit de nerv. Parfumul are un miros de scoala veche, putin modernizata. Ingredientele sunt de buna calitate, florile au naturalete, dar parfumul ramane foarte aproape de piele si este greu sa-l simta pana si purtatorul, darmite cei din jur. Este un floral moale, cuminte si discret, caruia nu-i gasesc nimic urat, dar nu pot sa spun ca as simti vreun  imbold sa-l cumpar.

Numele parfumului: Nocturnes
Casa: caron         
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2013
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: portocala, trandafir, neroli
note de mijloc: iasomie, tuberoza, ylang-ylang
note finale: santal,vetiver, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: discret, fara siaj
Persistenta:
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 6,50/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.