Pagini

Faceți căutări pe acest blog

10 august 2014

Sicily-Dolce&Gabbana




Se zvonea printre forumistii parfumistici ca parfumul ar fi fost interrupt, dar el figureaza, bine merci,  pe site-ul oficial al brandului. Presupusa intrerupere a starnit un val intreg de ode aduse parfumului si lamentatii pentru pierderea suferita de lumea mondiala a parfumului desi, atunci cand se gasea in Sephora, nimeni nu se inghesuia sa-l cumpere si era depozitat pe raftul cel mai de sus, asa incat nici nu prea era vizibil.
Cunosc parfumul inca din 2003 cand a fost lansat, dar nici prin gand nu mi-a trecut vreodata sa-l cumpar. Personalitate are caci nu mai intalnesti un parfum de felul acesta, dar mi se pare un parfum ingrozitor de urat si de strident. Miroase de la inceput si pana la sfarasit identic, chestie pe care n-am mai intalnit-o la niciun parfum. Are o lista lunga de note, dar eu simt doar cateva : caprifoi, bergamota si banana, la care se adauga aldehidele. Pe Fragrantica figureaza o serie de alte note de flori, dar nu stiu de unde au fost scoase caci nu se simt si nici nu sunt listate pe site-ul brandului (trandafir, zambila, hibiscus, heliotrop). Parfumul este in acelasi timp si excesiv de dulce si usor acru. Este de-a dreptul mieros si lipicios. Apoi este canicular. Doar fierbinteala lui imi evoca Sicilia, notele nicidecum. Nu stiam ca Sicilia ar fi o tara bananiera, stiam ca Sicilia miroase a lamai, portocale rosii, struguri, migdale, fistic si pomodori. Parfumul este foarte chimic, cu un miros intepator si isteric , un miros aflat la jumnatatea drumului intre lac fixativ si lac de unghii. Nu l-as recomanda nimanui. Dupa cum miroase, cred ca e si toxic. Clipul publiciar al parfumului (a se vedea neaparat aici ) este rodul unei idei traznite.

Numele parfumului: Sicily
Casa: Dolce&Gabbana  
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2003
Creator: Nathalie Lorson
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, caprifoi, , neroli, banana
note de mijloc: hibiscus, iasomie, nucsoara, zambila, trandafir
note finale: santal, mosc, heliotrop

Aprecieri personale
Intensitate: opulent
Persistenta: 2-3 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 3/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.