Pagini

Faceți căutări pe acest blog

1 octombrie 2014

Hanae Mori Pour Femme EDT-Hanae Mori


Dupa ce am admirat flaconul superb si cutia alba cu fluturasi roz, fiind si un parfum japonez, m-am asteptat, sincera sa fiu, la un altfel de parfum. La ceva gratios, usor, transparent si roz inocent. Asa… ca un parfum de balerina. Parfumul este un fel de gurmand, cumplit de dulce si de imbacsit de vanilie.
Initial este foarte usor fructat, ulterior, in notele de mijloc are ceva flori. Regina este, insa, vanilia. Nu va asteptati la o vanilie adevarata, este o biata vanilina cleioasa si indigesta. Deci pentru mine nu este un gurmand caci nu-mi starneste nicio pofta, papilelele mele gustative nu-l vor. Combinatia vaniliei cu flori nu este o reusita olfactiva caci vanilia le acopera, iar ele nu prea pot sa se exprime, raman timorate si cuminti undeva pe fundalul parfumului. Nici nu le pot identifica . Ar fi si greu caci parfumul nu are nicio nota naturala. Este de multi asemanat cu parfumul Casmir de la Chopard, pe care eu il detest. Cred ca e nitel mai bun decat Casmir, dar tot dulce , indigest si cremos ca si el. Vad ca nu este trecut moscul intre note, dar are ceva mosc caci altfel nu ar avea cum sa fie atat de cremos. Parfumul are super recenzii pe Fragrantica, deci iar sunt impotriva curentului, asa ca nu ma bagati in seama, mirositi-l. Oricum, nu este de cumparat fara testare in prealabil. Banuiesc ca multe laude i se datoreaza longevitatii, dar, la cate produse de sinteza are, nu-i de mirare ca tine o vesnicie.

Numele parfumului: Hanae Mori Pour Femme
Casa: Hanae Mori
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1995
Creator: Bernard Ellena
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: coacaza neagra, capsuna, mura,afina
note de mijloc: iasomie, ylang ylang, trandafir, bujor
note finale: santal, cedru, lemn de trandafir, migdal

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj redus
Persistenta: longeviv
Flacon: vezi fotografia

Evaluare : 4/10  

2 comentarii:

  1. Dar unde l-ai gasit? Acum vreo 15 ani era la reducere la Unirea, l-am testat si mi-a placut mult. E drept, pe vremea aia imi placea si Amarige, si Carolina Herrera, pe care azi nici nu le suport in preajma. M-am gandit des la el, cum mi-ar parea azi. Casmir, de ex, imi pare oroare pura, dar probabil mi-ar fi placut, pe vremea aia....

    RăspundețiȘtergere
  2. Ia-ti Midnight Rain daca ti-a placut, seamana, dupa mine, mult mai mult cu Hanae Mori, dar e mai finut si nu abuzeaza de nota aia de prajiturica, o nota de sinteza, in asemenea hal. Casmir este groaznic, mi se face piele de gasca cand ma gandesc la el.
    Nu l-am gasit, Mihaela, mi l-a dat cineva sa-l miros.In 1995 era un parfum destul de socant si mai altfel decat se producea la vremea aia, poate de aia ti-a placut.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.