Pagini

Faceți căutări pe acest blog

11 octombrie 2014

Miss Charming-Juliette Has a Gun


Eram convinsa ca am probat toate parfumurile de la Juliette Has a Gun, dar Miss Charming vad ca mi-a scapat. Parfumul este un soliflor dedicat trandafirului, la fel ca si Lady Vengeance si Vengeance Extreme. Se pare ca Romano Ricci a vrut sa faca parfumuri de trandafiri pentru toate varstele si toate ocaziile. Parfumul este gasit de foarte multa lume delicios. Asta te duce, desigur, cu gandul la un parfum gurmand. Eu nu sunt foarte entuziasmata de el.
Inceputul parfumului imi pare chiar urat. Este un amestec cumplit de dulce de litchi si capsuna, peste care vine imediat trandafirul. Mixarea trandafirului cu capsuna nu o gasesc foarte reusita olfactiv. Trandafirul este de-a dreptul infantil la inceput. Credeam ca Glow are cel mai copilaresc trandafir, dar cred ca este concurat serios de Miss Charming. Cand il miros, vad numai fundulite si volanase roz in fata ochilor. Pur si simplu imi pare un trandafir pentru 13-16 ani, rozaliu, prafos, cu miros de rahat turcesc de trandafiri. Parfumul se drege dupa ce dispare capsuna si, in timp, isi mai pierde din dulceata ugigatoare de la inceput. Ramane multa vreme un trandafir uscat, cu o nuanta de zmeura.  Cand intra in evaporare moscul, devine putin cremos. E purtabil, nu zic nu, chiar devine destul de frumos spre sfarsit, dar de la Francis Kurkdjian aveam asteptari mai mari. Nu prea mi se pare a fi  un parfum de nisa, e foarte comercial. Numele i se potriveste si raman la parerea ca este un parfum pe care il porti pana in 25 de ani, peste aceasta varsta risti sa dai in ridicol. Daca nu avea inceputul atat de prost si copilaresc, ar mai fi mers. Oricum, nu e genul de trandafir pentru care sa fac vreo pasiune.

Numele parfumului: Miss Charming
Casa: Juliette Has a Gun
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2006
Creator:  Francis Kurkdjian
Gen:  feminin
Descriere oficiala: litchi,capsuna, trandafir, fructe de padure, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj decent
Persistenta: 5-6 ore
Flacon: standardul casei

Evaluare : 7/10  

5 comentarii:

  1. L-am cumparat cand era fetita mea bebelus iar eu fiind proaspata mamica tindeam mai mult spre sucurile roz. Imi placea sa ma dau cu el mai ales cand duceam bebelusa la plimbare. Acum il folosesc foarte rar... la un moment dat chiar am vrut sa-l vand dar m-am razgandit, probabil o sa-i ramana celei mici cand va mai creste putin. Oricum eu tot cumpar in nestire dar chiar si daca as trai o suta de ani daca o tin asa tot nu o sa le pot folosi pe toate asa ca o sa-i ramana ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa vezi ce va bateti pe ele peste cativa ani:)
    Asa este, cumparam prea multe. Eu promit de vreo 2 ani ca ma cumintesc si acum doua zile iar am comandat 3 bucati. Astept sa vina inca 4 bucati care sunt pe drum si gata. Am ajuns in faza in care lista de asteptari este goala. Doar pe Capricio il voi mai recumpara cand se termina ce am acum. Am mai vrut sa iau Cuir Garamante care este superb, dar imi seamana cu doua parfumuri pe care le am deja si mi-am infranat dorinta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Miss Charming e un suculet placut, roz, vesel si copilaresc de care uneori au nevoie si adultii insa ma indoiesc ca ar reusi sa termine o sticla intreaga. Eu am ramas la mostra.
    Parfumuri si decanturi nu pot sa zic ca imi cumpar cu nemiluita desi depasesc media. Insa la mostre e jale. Ma roade curiozitatea si cumpar cu nemiluita. Nici nu apuc sa termin de testat un set ca pun urmatoarea comanda. Si uite asa s-a facut coada la testare. Mi le-am pus pe toate intr-o cutie pe birou si am inceput sa le testez disciplinat ca poate poate le termin. Progres am dar multe mai sunt si saptamana viitoare mai vine o comanda. Nu mai zic ca aproape fiecare mostra trebuie sa o iau de 2-3 ori la rand in zile diferite ca sa pricep ce e cu ea. Cu exceptia celor care imi repugna de la bun inceput.

    RăspundețiȘtergere
  4. De, e bun probatul, nu zic nu, dar cand constati ca din banii dati pe esantioane ti-ai lua 4 parfumuri intregi, parca iti vine sa-ti mai infranezi poftele. Oricum ai face cu parfumurile, tot la sapa de lemn ajungi:). La Maison Elysee au niste preturi la esantioane de te imbelfuzeaza. Pai cine da 40 de lei pe un esantion si 20 de lei pe curier ca sa probeze un parfum? Macar de le-ar vinde in magazin, ai salva banii de curier si nu ai sta acasa, batuta in cuie, sa astepti marea livrare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, asa e, mostrele sunt scumpe si adunate fac cat cateva parfumuri dar am invartit problema mult si am ajuns la concluzia ca, in cazul meu, e mult mai bine sa cheltui banii pe mostre fiindca oricum n-am astampar si vreau sa cunosc cat mai multe. Si uneori, daca imi place un parfum, caut sa fac rost de inca o mostra ca sa-mi fac damblaua cu el. Uneori functioneaza si nu-mi mai trebuie sticla alteori trece pe lista de cumparaturi.
    N-am luat niciodata de la Elysee dar cred ca o sa iau si de acolo cateva in viitor. Da, e scumput. Am luat de pe neroli.hu, nose. fr care au un pret mai bun, mai ales la parfumurile scumpe. Cele mai generoase mostre sunt cele de pe ausliebezumduft.de dar sunt mai scumpe insa uneori ma mai rasfat si cu mostre de acolo. Mai iau si de pe la alti parfumisti ca uneori e mai ieftin asa. Dar, cheltuiala tot cheltuiala e. Scumpa pasiune dar ma rasfat si eu cat pot. Cand n-o sa-mi mai permit pun stop si ma scald in galetile de parfum adunate. Cred ca numai cu mostrele adunate m-as parfuma lejer vreo 4 luni.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.