Pagini

Faceți căutări pe acest blog

18 noiembrie 2014

Henry Jacques






Daca studiati oferta de parfumuri exclusiviste a celebrului magazin Harrods din Londra veti descoperi in Salon de Parfums, inaugurat in octombrie 2014,  doua colectii fabuloase de parfumuri ale casei Henry Jacques, o casa pe care Fragrantica nu a indexat-o inca, drept pentru care este putin cunoscuta. Colectiile se numesc Les Clasiques si Couture. Preturile parfumurilor, ambalate in flacoane de cristal Baccarat si Daum, sunt paralizante, fiind cuprinse intre 400 si 5000 de lire sterline, asa ca nu trebuie sa ne facem iluzia ca vom avea vreodata unul.
Flacoanele cu preturi mai mici din colectia Les Clasiques contin doar 15 ml de parfum pur. Sunt si 4 « cave » cu flacoane de parfum pur (15 ml fiecare) care ajung la suma de 7050 de lire. Desigur ca nu pot sa spun nimic despre parfumuri, doar ca promit foarte mult, casa dand o atentie speciala ingredientelor folosite, care au fost atent selectate din lumea intreaga. Singurul parfum despre care am gasit ecouri pe internet este  Rose Snow care pare a fi, din descriere, foarte bun. Dar ce este cu aceasta casa si cum a aparut ea din neant ? Casa o fost fondata de Henry Cremona si apartine unei familii din Prevence (Draguignan) care, timp de 5 generatii, a creat parfumuri. Cele doua colectii au selectat cele mai pretioase parfumuri din patrimoniul familiei si le-a facut publice. Casa a fost foarte discreta facand zeci de ani parfumuri « sur mesure » pentru celebritati, bancheri si printi din lumea araba. « Democratizarea » parfumurilor nu ne este de mare folos noua, muritorilor de rand, cu siguranta cu ele se vor parfuma tot capetele incoronate, printii si bancherii care vor face in felul acesta o mare ecomomie in bugetele personale pentru ca sunt mult mai ieftine decat parfumurile personalizate. Se pare ca Rusia are un potential urias de cumparatori caci casa Henry Jaques si-a deschis un magazin si in Moscova.  Stau si privesc flacoaele si ma simt precum  vulpea lui La Fontaine care nu ajunge la strugurii prea acri.

Pentru mai multe informatii accesati website-ul brandului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.