Pagini

Faceți căutări pe acest blog

6 ianuarie 2015

Alambar-Laboratorio Olfattivo



N-as amesteca niciodata o bergamota sau o lamaie cu o rasina, mi se pare ca nu se potrivesc. Alambar incepe cu o bergamota, desigur efemera, imediat invadata de rasini. La primul contact cu acordul ambrat il simt cam aspru si coplesitor caci are multa scortisoara, ulterior devine tot mai rafinat si transparent precum chihlimbarul.
Are doua ingrediente care-i dau finete : un praf fin de cacao si un alt ingredient, nu stiu care, care-mi aduce aminte de ceara de albine. Acestea doua aseaza parfumul undeva la granita dintre gurmand si balsamic, tenta balsamica fiind insa mai puternica. Desi incepe cam dur, se face mult mai bland ulterior, reusind performanta sa nu se indulceasca prea tare. Are insa un usor aer nostalgic si este cam liniar. Constructia parfumului este ciudata, practic are doar note de varf si de final, destul de constrastante. Nu stiu, dar parca lipseste ceva care sa faca tranzitia de la bergamota la notele ambrate. O floare de portocal sau un ylang-ylang poate l-ar fi facut mai feminin. Asa cum este, desi este listat de Fragrantica ca parfum feminin, imi pare mai degraba masculin, mai ales la inceput,  dar poate fi purtat fara probleme si de o femeie. Partea cea mai frumoasa a parfumului este cea de final, calda si balsamica, cu o ambra foarte frumoasa, tandra. Alaturi de Alkemi, mi se pare printre cele mai bune parfumuri ale brand-ului Laboratorio Olfativo.

Numele parfumului: Alambar
Casa: Laboratorio Olfattivo                 
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator: Enrico Buccela
Gen: feminin
Descriere oficiala: bergamota, pudra de cacao,  scortisoara, vanilie, ambra 


Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj decent
Persistenta: longeviv
Flacon: standardul casei
Evaluare : 8/10  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.