Pagini

Faceți căutări pe acest blog

5 ianuarie 2015

Nejma 7-Nejma




Nejma 7 este singurul parfum de la Nejma pe care l-am mirosit (multumesc pentu decant, Manuela !). Deci nu stiu nimic despre performantele acestui brand tanar frantuzesc,  de nisa. El pare a fi infleuentat de lumea araba si de mirosurile ei, cultivand in special nota de oud. Inteleg ca numele brandului  a fost inspirat de o frumoasa araboaica care a cazut in captivitate, dar a avut sansa sa trezeasca pasiunea unui vizir pe care l-a fascinat. A trait fericita cu acest vizir si a facut cu el 7 fete frumoase. Numarul fetelor coincide cu numarul parfumurilor din colectia Nejma, parfumuri care, fiecare in parte, evoca cate ceva din frumusetea si personalitate mamei.
Alice Levenat, parfumiera care a creat parfumul, este total necunoscuta in lumea parfumeriei, avand in palmares doar trei parfumuri, toate aparute in 2014 la casa Nejma. Parfumul este, fara indoiala, un gurmand cremos, in care ies in evidenta si se pot distinge fara efort trei note: cacao, cocos si oud. Oudul este unul bland, adaptat europeanului, care poate fi tolerat si de cei care nu se omoara dupa aceasta nota tipic arabeasca. Parfumul are insa si o nota de sinteza adesea folosita de parfumurile masculine, dar nu-mi dau seama exact care este substanta respectiva, este ceva intre santal, cedru si ambra. Parfumul este exagerat de dulce, atat de dulce incat imi creste glicemia cand il miros.  Cred ca problema lui cea mai mare este ca e greu de adoptat de unul dintre cele doua sexe. In esenta lui, parfumul este masculin, dar ma indoiesc ca multi barbati s-ar da in vant dupa dulceata lui. Sa fie pentru androgini ? Sigur nu se incadreaza in lista mea de dorinte, este prea lipicios, prea masculin si….cam sintetic. Nu-mi miroase a 500 de lei in niciun caz si nici noutati nu aduce.

Numele parfumului: Nejma 7
Casa: Nejma                 
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2014
Creator: Alice Levenat
Gen: ?
Descriere oficiala:
note de varf: grapefruit, mandarina verde, bergamota
note de mijloc: cocos, cacao, neroli
note finale:oud, mosc alb, patchouli

Aprecieri personale
Intensitate:medie, siaj redus
Persistenta: longeviv
Flacon: standardul colectiei, vezi fotografia
Evaluare : 5/10  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.