Pagini

Faceți căutări pe acest blog

24 februarie 2015

Joop! Le Bain-Joop!



Le Bain, desi dateaza din 1989, are recenzii pozitive si este destul de iubit. Banuiesc ca iubirea asta vine mai ales de la un segment de varsta care a atins maturitatea si este atasat de parfumurile clasice. Dintre notele parfumului, doar citindu-le, m-au speriat aldehidele, motiv pentru care nu mi-am dorit niciodata sa-l probez.  Acum, dupa ce l-am probat, trebuie sa spun ca aldehidele nici nu se simt, dupa cum nu se simt nici citricele, nici notele florale.

Parfumul incepe total neasteptat cu un miros foarte opulent de boabe de tonka. N-am mai vazut atatea boabe de tonka in niciun parfum. Este foarte opulent si dur, tonka impletindu-se cu ambra.Este si destul de dulce pentru gustul meu. In primele 10 minute imi pare de-a dreptul sufocant, excesiv de dens. Cand se mai domoleste intensitatea boabelor de tonka, razbate de sub ele un palid miros de trandadir pe care cu siguranta nu l-as fi simtit daca nu as fi citit notele parfumului. Parfumul devine si foarte vanilat, ceva mai prietenos decat la inceput. Cam aduce cu Grain de Soleil de la Fraganord, asa ca mirosul lui nu pot sa spun ca imi pare insolit. Totusi, imi pare mai usor de purtat parfumul de la Fragonard desi nici pe acesta nu pot sa zic ca-l port fara sa ma asupreasca. Vanilia este cu siguranta vanilina, asa ca nu prea mi se pare atractiva. Excesul de boabe de tonka a acoperit toate celelalte note si parerea mea este ca s-a abuzat de tonka. Parfumul altfel este rotund si cremos, uneori usor umed. Nu este un parfum rau, dar trebuie probat caci este dificil la purtare. Nu vad alte anotimpuri pentru el  decat toamna si iarna.

Numele parfumului: Joop ! Le Bain
Casa: Joop !       
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1989
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: aldhide, neroli, bergamota, citrice
note de mijloc: santal, iasomie, lacramioara, cedru, trandafir
note finale: boabede tonka, ambra, patchouli, mosc, vanilie.

Aprecieri personale
Intensitate: opulent
Persistenta: longeviv
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 8/10 


2 comentarii:

  1. Mi-am cumparat de doua ori parfumul asta si de fiecare data l-am facut cadou dupa doua purtari. Habar n-am ce-a fost in capul meu de am recidivat :) Mie mi s-a parut foarte "bombonos" (perceptia mea despre gurmande), cat despre notele aldehidice, nu le-am descoperit niciodata. Ce sa mai vorbim despre lacrimioara...
    Culmea e ca-mi place sa-l simt pe altele, dar pe mine ma ucide cu dulceata. La fel am patit si cu Grain de Soleil, si pe acesta l-am facut cadou. Sunt foarte bucuroasa ca femeile carora le-am dat le iubesc si se simt bine purtandu-le.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu miros rau niciunul, chiar sunt atractive, dar e una sa-ti pui un puf pe incheietura si alta sa-l porti. Fiecare duce cat poate. Eu simt la unele parfumuri ca dau in asfixie cand le port desi mirosite pe incheietura nu mi-au facut niciun rau, ba chiar m-au atras.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.