Pagini

Faceți căutări pe acest blog

18 februarie 2015

Les 4 Saisons/Hiver-M. Micallef





Am mai mirosit parfumuri Micallef in Maison Elysee, dar niciodata nu am putut sa le aprofundez caci nu am avut esantioane pentru ele. Oricum, trebuie sa marturisesc ca, dupa prima tentativa, am cam abandonat brandul. Multumita Amirei, am avut ocazia sa miros azi pe indelete un parfum din seria Les 4 Saisons : Hiver. Daca mi l-ar fi pus cineva la nas fara sa stiu ce miros, as fi putut face pariu ca este un parfum din anii 70-80 caci este foarte retro.
Este un parfum foarte concentrat si dens care te doboara. Are materii prime de buna calitate, multe naturale, dar asta nu inseamna ca este si bun., Sigur nu este pe gustul meu caci este lipsit si de feminitate si de gratie. Prin opulenta imi aduce aminte de parfumurile rusesti comuniste. Inceputul parfumului este cam masculin si aspru, cu citrice si mult neroli. Este o nota ciudata in parfum pe care o simt pe tot parcursul lui, o nota animalica, usor murdara, care seamana putin cu mirosul de piele intoarsa. Nu stiu de la ce provine mirosul, dar il simt inca din notele de varf. Partea florala este o combinatie opulenta de iasomie si mult ylang-ylang, nota pe care eu nu prea o agreez. Nici macar moscul nu reuseste sa inmoaie asperitatile parfumului, doar reuseste sa-l faca usor uleios. Desi este foarte opulent, siajul parfumului nu as zice ca este performant. Este un alt semn ca foloseste materii prime naturale care, de obicei, nu au radianta celor sintetice. Este un parfum foarte greu de purtat, pentru mine este o corvoada si probarea lui. Cu siguranta mi-ar da dureri de cap. Ii tot astept finalul ca sa scap de el caci mi-a terminat simtul olfactiv pe ziua de azi. Dupa o ora si jumatate, parfumul imi pare mai omenesc caci isi mai pierde din intensitate si se stabilizeaza la o combinatie de ylang-ylang si iris. Tot densa si fara aer. Cand ai pierdut orice speranta, parfumul se face foarte frumos, dar tocmai la sfarsit cand apare un santal foarte finut, usor vanilat. Desi se spune ca sfarsitul incununeaza opera, n-as putea sa ma chinui 6 ore ca sa ajung la un miros agreabil. Vad ca multora le place si-i dau cu generozitate 4-5 stele, ba unii chiar spun ca ar fi usor de purtat, mie nu-mi place deloc si nici nu mi se pare un parfum creativ. Este doar o bomba si nimic mai mult. Il notez cu indulgenta numai pentru ca are materii prime bune.

Numele parfumului: Les 4 Saisons : Hiver
Casa:  M. Micallef        
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2003
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: neroli, lamaie de Amalfi, portocala
note de mijloc: iris, iasomie, ylang-ylang, scortisoara
note finale: mosc, santal, cedru, migdala, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: foarte opulent, dar cu siaj destul de redus
Persistenta: destul de longeviv, in jur de 6 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 6,50/10 


2 comentarii:

  1. Mie imi place. Nici eu nu ma omor dupa ylang-ylang dar in parfumul acesta chiar imi place... nu stiu ce sa zic, dar pe mine da bine, mai ales pe haine. Oricum e de purtat numai iarna, este opulent intr-adevar mai ales in prima ora dar pot sa-l duc fara probleme... chiar l-am purtat cu mare placere.

    RăspundețiȘtergere
  2. La mine a fost un infern, am crezut ca nu mai ajung la final. Este un opulent foarte violent, agresiv. Eau du Soir de la Sisley mi-a dat o senzatie asemanatoare. Insolence, spre exemplu, imi pare si el opulent, dar nu si violent. Finalul e foarte bland si frumos, dar m-am chinuit sa ajung la el vreo 5 ore. De vreo doua ori am vrut sa ma spal, noroc ca a trebuit sa bucataresc si am uitat de el.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.