Pagini

Faceți căutări pe acest blog

14 februarie 2015

Lily-Comme de Garcons




Am obosit de cand caut o lacramioara frumoasa in parfumuri. Pe vremuri a avut-o Diorissimo, dar parfumul de azi a inlocuit-o cu o chimie violenta. Am incercat Calyx, acum facut de Clinique. Este o oroare. Am incercat Lily of the Valley de la Crabtre&Evelyn, nu mi-a placut.
Pe vremuri, cand eram copil, mi-a ramas in minte o lacramioara frumoasa de la Avon, dar nu m-am mai intalnit niciodata cu ea.  Am mirosit si niste materii prime sintetice care ar vrea sa fie un fel de lacramioara, dar n-am gasit niciuna care sa aduca cu floarea reala. Cred ca redarea lacramioarei in parfumuri nu este treaba usoara, este un fel de piatra de incercare. Desi unii spun ca deschiderea acestui parfum este sintetica, gasesc ca, totusi, el se apropie cel mai bine de mirosul botanic al florii. Parfumul este verde, transparent, exploziv si curat. Este o lacramioara initial rece si umeda, usor citrica, dar se mai usuca ulterior. Lacramioara este foarte bine conturata, ai impresia ca-i simti pana si seva. Total naturala e clar nu poate fi caci este obtinuta din produse de sinteza. Eu zic ca parfumul asta este primavara intr-o sticla. Trandafirul este secundar, el vine sa rotunjeasca doar putin lacramioara, sa o catifeleze. E si nitica boare de liliac alb. Imi pare un parfum foarte optimist si tanar, energizant, superb pe o domnisoara de 16-18 ani, dar nu as zice ca are o limita superioara de varsta. Pare un parfum simplu, dar tocmai asta il face frumos. Trebuie doar sa-ti placa lacramioara si sigur il indragesti. Nu cred ca trebuie sa mai spun ca este foarte usor de purtat si ca te umple de energii pozitive. Iti vine sa te mariti la 60 de ani cand il mirosi. Prospetime atat de izbitoare nu am intalnit decat in Aqua Universalis Forte. N-am mirosit Lily de la Dior care e facut tot de Florence Idier cu un an inaintea astuia. Oare seamana intre ele?




Numele parfumului: Lily
Casa: Comme des Garcons    
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2000
Creator:  Florence Idier
Gen:  feminin
Descriere oficiala: frezie, lacramioara, trandafir, liliac

Aprecieri personale
Intensitate: peste medie, siaj frumos
Persistenta: bunicica
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 8,50/10 


2 comentarii:

  1. Scuze ca postez aici, dar n-am stiut unde s-o fac. Fiindca e ziua ta (imi pare rau ca n-am scris ieri asta), iti doresc sa fii fericita, sa ai o viata luminoasa, bucurii zilnice si tot ce-i mai frumos pe lume! LA MULTI ANI! Si multumesc din suflet pentru recenziile tale, imi sunt de un real ajutor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Cristina. Toate cele bune si tie!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.