Pagini

Faceți căutări pe acest blog

7 martie 2015

Dzongkha-L’ Artisan Parfumeur



Parfumul este unul interesant si creativ, dar nu prea cred ca are vocatia succesului printre cei care cred ca parfumul trebuie sa fie ceva seductiv. Desi este indexat ca unisex, imi pare ca este un parfum mai mult masculin caci este pe alocuri aspru, mai ales la inceput, si cam sobru si auster. Esalonarea piramidala a notelor din lista oficiala nu are nicio legatura cu realitatea.
Parfumul incepe cu cea mai didactica radacina de iris, amestecata cu vetiver si piele. Este aspru, destul de amarui, cu miros de pantof nou din piele. Inceputul este pur masculin, dar dupa vreo 5 minute parfumul isi pierde asperitatile si s-ar incadra la categoria unisex. Este usor dulceag, rece si umed, mirosul de pielarie se estompeaza mult, ramanad irisul si vetiverul care au o usoara nuanta florala. Parfumul are ceva din aerul unei paduri umede, cu licheni, muschi, frunze si miros de radacini. As crede ca are si un strop de patchouli desi nu este listat caci simt un iz mentolat. Nu percep o serie de note: bujorul, tamaia, cardamomul, litchi. E un parfum pentru firile meditative, retrase , sobre. Fiind foarte special, nu poate fi cumparat fara testare. Il recomand iubitorilor de iris si de vetiver.

Numele parfumului: Dzongkha
Casa: L’Artisan Parfumeur    
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2006
Creator:  Betrand Duchafour
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: bujor, cardamom, litchi
note de mijloc: condimente, ceai,vetiver, tamaie, cedru
note finale: iris, piele, papirus

Aprecieri personale
Intensitate: initial opulent, ulterior intensitate medie, cu siaj redus
Persistenta: destul de longeviv
Flacon: standardul casei, vezi fotografia
Evaluare :  8/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.