Pagini

Faceți căutări pe acest blog

8 martie 2015

Gardenia-M. Micallef


Micallef acorda o mare atentie flacoanelor, le titireste, le impodobeste cu perlute, numai ca este cam neglijent cu parfumurile. Cel de fata mi se pare o oroare sintetica , mai dulce decat zaharul.
Incepe cu cea mai urata gardenia din lume, care are miros secundar de acetona. Alaturi de gardenie, se simte si o ambra discreta, dar mieroasa. La pasul urmator apare o nota gurmanda si laptoasa de sinteza care transforma parfumul intr-un fel de prajiturica vanilata, o combinatie de gardenia cu cremschnitt, foarte cremoasa, dar care nu e  buna nici de mirosit, nici de mancat. Iasomia este pasagera in parfum si imi miroase usor a drojdie. In cinci minute dispare, fiind acoperita  de asa-zisa gardenie. Totusi, mai are oarece tentative de a reveni, am mai simtit-o in cateva randuri. Nu pot sa cred ca acest parfum a adunat recenzii pozitive caci este atat de dens, greu, lenes, dulce si urat cum  nu credeam ca poate fi un parfum de flori albe. Compararea lui cu Gardenia de la Isabey mi se pare o gluma. Este lipsit de aer, de stralucire, de radianta, de gratie. Eu stiu ca Micallef produce mult pentru piata din Emirate si cea ruseasca, dar parfumurile rusesti de la Stalin si pana la Gorbaciov, desi erau opulente, aveau mai mult vino incoa si rafinament. Asta este o bomba floralo-gurmanda pe care, de mi-ar face-o cineva cadou (Doamne, fereste!), as arunca-o  fara ezitari direct la gunoi . Nici macar sansa de a deveni odorizant de camera nu i-as da-o.

Numele parfumului: Gardenia
Casa: M. Micallef
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2002
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala: gardenia, iasomie, ambra, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: opulent, dar fara siaj
Persistenta: 3-4 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 3/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.