Pagini

Faceți căutări pe acest blog

5 martie 2015

Fath-Jacques Fath




Fath are un flacon pretios si feminin, potrivit pentru un budoir, drept pentru care ar putea sa te atraga si sa te indemne sa-l cumperi. Ar fi cea mai mare greseala ! Eu nu urasc parfumuri decat foarte rar. Pe cele care nu-mi plac le uit pur si simplu, dar pe cele pe care le detest le tin minte. Fath este unul dintre ele. N-am crezut ca un flacon apetisant poate sa contina o licoare atat de urata.
Parfumul dateaza din 1953, dar in 1993 a fost reformulat. Cei care au mirosit ambele variante spun ca sunt foarte diferite si ca nu seamana deloc.  Eu n-am mirosit varianta initiala, dar pot garanta ca cea actuala este un dezastru. Am citit tot felul de recenzii foarte contradictorii. Banuiesc ca cei care-l caracterizeaza ca fiind subtil, elegant si pretios  se refera la varianta veche caci cea actuala ar trebui sa ilustreze in dictionarele explicative ale limbii engleze cuvantul « cloying ». Parfumul actual pare a fi o combinatie de Tresor cu Midnight Rain, la care i s-a mai adaugat putin patchouli. Incepe cu o piersica mieroasa peste care se aseaza ceva infiorator de dulce, o substanta de sinteza care este adesea folosita in gurmandele actuale. Nu stiu cum o chema, dar o detest ! Parfumul este de-a dreptul lipicios si aduce cu Tresor in aceasta faza. In dulceata asta diabolica si asasina apar boabele de tonka (probabil cumarina) aspre si usor amarui. Desigur ca este si vanilina la greu caci tonka fara vanilina moare de plictiseala. Ca sa poti sa folosesti parfumul trebuie sa ai analizele la zi, sa fii sigur ca ai un ficat si o fiere in stare de functionare pefecta, altfel risti sa dai la rate si sa bolesti o saptamana. Florile din lista oficiala nu stiu unde sunt. Probabil sub pelicula lipicioasa. La un moment dat mi s-a parut ca ar vrea sa apara un vag miros floral, dar a aparut un patchouli si le-a dat in cap. Patchouli este usor camforat, intr-o lupta corp la corp cu substanta gurmanda  anonima de sinteza.  Acum parfumul este un fel de Midnight Rain patchoulizat. Cred ca cea mai mare pedeapsa pentru mine ar fi sa ma pui sa port 3 zile la rand parfumul asta. Cu siguranta as intra in abstinenta olfactiva totala ulterior. Nu stiu sa va povestesc despre notele finale, caci m-am spalat pe maini dupa mai putin de doua ore.

Numele parfumului: Fath
Casa: Jacques Fath       
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1953, reformulat in 1993
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: pruna, mandarina, coacaza, para, bergamota, lamaie, note verzi
note de mijloc: floare de portocal, tuberoza, iasomie, heliotrop, lacramioara,trandafir
note finale: ambra, boabe de tonka, patchouli, vanilie, cedru, benzoin

OBS : acestea sunt note listate de Fragrantica, dar nu cred ca ilustreaza varianta 1993 caci nu se regasesc in parfum decat partial

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent
Persistenta: nu stiu
Flacon: vezi fotografia
Evaluare :  2/10


Un comentariu:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.