Pagini

Faceți căutări pe acest blog

24 aprilie 2015

Alahine-Teo Cabanel


Probez si eu, in fine, un Teo Cabanel. Am cumparat de 2 ori setul de descoperire vandut de site-ul oficial, dar nu mi-a ajuns nici pana in ziua de azi desi in 3 ani ar fi trebuit sa ajunga.
Alahine este un parfum care evolueaza interesant. Intrarea in evaporare a notelor este usor ciudata. In deschiderea parfumului se simte clar bergamota, dar ea se impleteste cu un acord ambrat (labdanum, benzoin, vanilie). Parfumul este foarte dens, ceva intre liqueur si sirop caci este si dulce. Ylang-ylang-ul apare ceva mai tarziu, nicidecum in notele de varf. Este destul  de discret, aducand insa multa dulceata. El si inmoaie parfumul, il face mai prietenos si foarte feminin. Cand te apuca disperarea ca nu prea simti flori (si sunt cateva listate), apare floarea de portocal, bine conturata si mieroasa. Sunt sigura ca s-a folosit o nota de sinteza numita aurantiol, altfel nu se explica nici intrarea atat de tarzie in evaporare, nici longevitatea notei. Aurantiolul este un produs foarte bun de sinteza care reda foarte realist floarea de portocal. E o floare usor vanilata care, de obicei, are succes la femei. Floarea de portocal lumineaza frumos parfumul, dandu-i o caldura solara, care se impleteste frumos cu acordul ambrat, dand poezie parfumului si facandu-l foarte confortabil si caldut. Nu stiu de ce se vorbeste despre acest parfum ca fiind retro, nu este retro deloc, ba chiar dezvolta o tema frecventa in parfumeria moderna de nisa, ba chiar si mainstream (a se mirosi Alambar, Alkemi, Ambre Mystique). Ma amuza ca am facut de curand un parfum care are multe din notele listate aici, dar altfel dozate. Din pacate i-am pierdut reteta si i l-am daruit Amirei. Al meu avea insa in deschidere portocala si neroli si mai multa floare de portocal in notele de mijloc, finalul fiind ambrat. O sa-l reiau caci mi se pare o tema captivanta si sper sa si notez ce pun in el. Revenind la Alahine, finalul este un amestec de acord ambrat bine vanilat cu mosc. As mai fi fost de lucrat putin la final, cred ca putea fi imbunatatit. Trebuie sa mentionez ca nu am simtit nici iasomie, nici trandafir in parfum. De asemenea , unii vorbesc de lavanda, dar nici de aia nu am simtit. Parfumul nu are nimic revolutionar in el, dar, este foarte feminin si placut, usor de purtat si de femeile care gasesc, de obicei, ambra prea aspra. Altfel zis, este un ambrat pentru incepatori. Eu l-as purta toamna, pe zi.

Numele parfumului: Alahine
Casa: Teo Cabanel        
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2007
Creator: 
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, ylang-ylang
note de mijloc: trandafir, iasomie, neroli, piper
note finale: iris, labdanum, patchouli, santal, mosc, vanilie, benzoin

Aprecieri personale
Intensitate: initial opulent , ulterior intensitate medie
Persistenta: in jur de 4 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare :  8/10 

5 comentarii:

  1. Soleil Sucre... Asa se cheama parfumul facut de tine. L-am purtat cu drag saptamanile astea, mai am vreo 3 ml. E de vis parfumul, foarte feminin, usor de purtat si de iubit, cu persistenta buna si siaj bun. Cum de i-ai pierdut reteta... nu pot sa cred... Pai o sa pastrez cei 3 ml caci sincer imi place mult parfumul. Poate o sa-i gasesti totusi reteta....:-((((... Nu de alta dar m-am cam indragostit

    RăspundețiȘtergere
  2. Il pot reproduce Amira si cred ca il pot face mai bine. Stiu ce am pus in el, dar nu stiu proportiile. In notele de mijloc seamana cu Alahine, dar are florile de portocal mai intense. La final nu prea seamana, al meu este mai ambrat. Ma si o varianta a lui pe baza de ulei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Și eu mă pun pe lista de așteptare. ..sunt sigura ca și mie mi-ar plăcea un Alahine în stilul tău ( originalul nu m-a fascinat însă) ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu e rau Alahine, dar imi pare usor ratat finalul. E motivul pentru care nu este foarte longeviv. Tie iti fac unul personalizat.Te pun sa mirosi materii prime pana obosesti, apoi vedem care-ti plac si ce se poate face din ele.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.