Pagini

Faceți căutări pe acest blog

17 aprilie 2015

Tonka Imperiale-Guerlain



Tonka, da, dar nicidecum imperiala. Nici macar regala. Vreau sa spun ca aveam asteptari mult mai mari de la un parfum din colectia privata Guerlain, mai ales ca a fost declarat de multi capodopera. Sa fim seriosi, capodoperele inseamna creatie , ori aici avem de-a face cu o combinatie banala de note si cu un parfum comercial. Thierry Wasser crede ca daca le pune femeilor niste vanilie in parfumuri obtine aplauze, dar nu este chiar asa.  Ne-a vandut vanilie si cumarina in nu mai stiu cate variante de Shalimar, deja abuzeaza de aceste note si de toleranta noastra.
  Mi-as permite chiar o rautate : plecarea lui de la casa Guerlain  nu cred ca este intamplatoare. Dar sa vedem parfumul. El incepe cu un uragan dulce-amarui si medicinal de boabe de tonka si vanilie. Posibil si migdala. Din fericire, in cateva minute, pierde sensibil din dulceata, dar si din intensitate. Ramane doar o amintire de boabe de tonka si vanilie. Eu nu simt iasomie deloc si nici rozmarin. Boabele de tonka domina parfumul, e doar un vag miros de tutun . Si o tine tot asa, precum gaia matul, pana te plictisesti si te duci sa faci un dus ca sa scapi de el. Judecand dupa longevitate, boabele de tonka trebuie ca sunt ajutate de cumarina. La mine nota de trecere este 6, ce-i sub 6 este nepurtabil. Asa ca il notez cu 6 desi i-as da mai putin. Eu zic ca nici nu se pune problema cumpararii lui caci costa o avere (peste 11 milioane) si nu ofera nimic. Sunt multe parfumuri  pe tema aceasta, mult mai reusite si la preturi decente. Nu stiu, dar mai bine iti cumperi 24 Gold de la ScentStory  care are un prêt derizoriu si tine peste 24 de ore. Desigur ca e mai prost decat Tonka Imperiale care e mai frumos aromat si mai finut, dar este si de vreo 10 ori mai ieftin. A nu se intelege cumva ca mi-ar placea 24 Gold! Oricum, eu sunt intr-o faza in care nu mai vreau sa pun pe mine vanilie sub nicio forma, m-am plictisit de ea ca de mere acre.

Numele parfumului: Tonka Imperiale
Casa: Guerlain     
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator:  Thierry Wasser
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, migdala, rozmarin
note de mijloc: iasomie, boabe de tonka, tutun
note finale: tamaie, cedru, pin

Aprecieri personale
Intensitate: sub medie, siaj foarte redus
Persistenta: destul de longeviv
Flacon: standardul colectiei private, vezi fotografia
Evaluare : 6/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.