Pagini

Faceți căutări pe acest blog

17 aprilie 2015

Trayee-Neela Vermeire Creations



Citind notele parfumului Trayee, m-am cam speriat de multimea condimentelor si rasinilor. Totusi, parfumul are recenzii foarte bune si pe bloguri si pe forumurile dedicate parfumurilor. Fiind semnat de Duchafour era cam clar din start ca este un parfum de creatie, nu ceva banal.
Inceputul parfumului este foarte ciudat, usor fructat de la mugurii de coacaz. Mie imi miroase, insa, si putin a drojdie. Ulterior are o vaga asemanare cu Kenzo Jungle Elephant, probabil datorita cuisoarelor. Parfumul este foarte bine mixat, drept pentru care o serie de note sunt greu sesizabile, destul de dulce si de dens, dar nu este nici opulent, nici cu siaj prea mare. Exista si o componenta florala, se simte iasomia, dar este cam acoperita de condimente. Lumea tot vorbeste despre o splendida tamaie, dar eu nu o simt. Ceea ce simt si este dominant in parfum si sigur nu ma insel este santalul, enorm de mult. Oudul este foarte discret, abia perceptibil. Santalul este dulce (si asta pentru mine este destul de deranjant) si are o nuanta secundara care-mi seamana cu ceara de albine. Per ansamblu imi pare un parfum moale, balsamic, un parfum de meditatie, care-ti da o oarecare liniste interioara. Desi multi vorbesc despre magia si misterul lui sau despre caracterul lui sacral, eu nu-i pecep astfel de nuante, probabil pentru ca nu sunt familiarizata cu mirosurile Indiei si cu ceremoniile ei sacre. Sunt sigura ca l-as putea accepta de n-ar fi atat de dulce si de n-ar avea ceva murdar in el. Imi pare a fi facut din ingrediente de calitate care i-ar justifica pretul destul de mare.

Numele parfumului: Trayee
Casa: Neela Bermeire Creations         
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator:  Bertrand Duchafour
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: ghimbir, scortisoara, elemi,busuioc, muguri de coacaz
note de mijloc: iasomie, santal, cuisoare, sofran, cardamom
note finale: vetiver, patchouli, muschi de stejar, cedru, ambra, tamaie, vanilie, oud, smirna.

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: longeviv
Flacon: standardul casei, vezi fotografia
Evaluare : 7/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.