Pagini

Faceți căutări pe acest blog

1 mai 2015

Caligraphy Rose-Aramis



Chiar aveam o curiozitate in legatura cu Caligraphy Rose caci parfumul are oarece comentarii pozitive pe forumurile de parfumuri, dar nu lipsesc nici cele negative. Era pe lista mea de esantioane de achizitionat, dar , intre timp, l-am primit cadou (Multumesc, Cristina !).
Dupa ce l-am mirosit, am ajuns la concluzia ca este atractiv doar pretul, nu si parfumul. Este un parfum oriental, dominat clar de rasini. Este dens si corpolent, incepand cu un miros destul de slab conturat de sofran, poate si ceva condimente. Cum era si de asteptat, are o dispersie deficitara si este cam lipicios de la rasini. In notele de mijloc apare un trandafir de-a dreptul zaharisit, amestecat si , in mare parte, anihilat de rasini.E un trandafir fara nuri, cu siguranta de sinteza. Sinteza produce si trandafiri frumosi, dar nu este acazul aici. Estetic, parfumul mi se pare catastrofal. Este manipulata o mare cantitate de rasini care inhiba florile si din amestecul lor iese un fel de acadea lipicioasa, murdara, cu miros de rahat de trandafiri. Parfumul este inert si nu respira. Poate iarna sa dea mai bine, acum la 23-24 de grade este urat. Are prea mult labdanum si combinarea lui cu mosc numai bine nu da. Se simte si tamaia, dar e o tamaie urata  care miroase a satra, adica are un miros de fum, din acela care ti se baga in haine cand stai la un foc de tabara mai multa vreme. Din fericire, macar dulceata i se diminueaza pe masura ce se apropie de notele finale. N-am sa indemn pe nimeni sa-l cumpere desi este ieftin caci este un parfum nereusit. Longevitate are caci are rasini si astea prelungesc enorm viata unui parfum.  Siaj si zbor nu are caci rasinile nu au. S-ar putea sa dea mai bine pe un barbat, dar e cam dulce, iar trandafirul, prea roz si pueril,  e ridicol la sexul opus. Creatorul lui, nu stiu cine este, a vrut sa abordeze o tema draga nisei, dar nu i-a prea iesit.

Numele parfumului: Caligraphy Rose
Casa: Aramis      
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2013
Creator: 
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: sofran, oregano, caprifoi
note de mijloc: trandafir, smirna, styrax, lavanda
note finale: labdanum, mosc, ambra cenusie, tamaie

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj redus
Persistenta: bunicica
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 5,50-6/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.