Pagini

Faceți căutări pe acest blog

29 mai 2015

Roses Greedy- Mancera



Roses Greedy este in prima parte un floral foarte feminin si usor gurmand.  In chip evident are oud, dar acesta nu apare in notele listate pe diverse site-uri de parfumuri. Este un oud bland, care nu-si arata fateta medicinala.
El se impleteste cu note fructate si cu flori intr-o compozitie cam dulce pentru gustul meu. Totusi, inceputul nu pot sa zic ca imi displace. Mai usor detectabil este trandafirul pentru inceput. Nu ma deranjeaza atat dulceata parfumului cat o nota gurmanda de sinteza care, observ eu, a devenit nelipsita in tot ce se vrea gurmand. Nota asta este dulce si cremoasa (ca sa nu zic uleioasa). In aceasta faza, desi el este catalogat la parfumuri unisex, nu vad parfumul purtat de un barbat caci este prea dulce. Ulterior lucrurile se mai schimba. La un moment dat este perceptibila si iasomia, apoi ramanem la o combinatie simpla de oud cu trandafir, cand parfumul este caldut ca un soare de primavara si parca mai voios si luminos caci s-a eliberat de sub pojghita uleioasa, iar nota de patiserie e pe cale de disparitie. Iasomia il face mai optimist si transparent. Spre final, acelasi tradafir capata nuante senzuale de la amestecul cu un acord ambrat in care imi pare ca simt ambroxan. In aceasta etapa nu mai este nici pe departe atat de dulce si devine, de la ambroxan probabil, un parfum mai masculin. Parfumul nu este rau, dar nu este deloc genul meu caci este prea dulce si prea uleios. Foarte creativ nu as zice ca este caci combinatia de roze cu oud a fost mult exploatata de casa Montale si nu numai. Sta binisor cu siajul si are o persistenta de 3-4 ore. De purtat , poate fi purtat oricand, mai putin vara, pe caldura mare. Daca te acomodezi cu dulceata , nu prezinta dificultati la purtare.

Numele parfumului: Roses Greedy
Casa: Mancera    
Concentratie: EDP
An de aparitie: 
Creator:  Pierre Mancera
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: coacaza, piper roz
note de mijloc: trandafir, iasomie, note florale
note finale: mosc, ambra,vanilie, zahar, benzoin

Aprecieri personale
Intensitate: peste medie, siaj bunicel
Persistenta: in jur de 3-4 ore
Flacon: standardul casei, vezi fotografia
Evaluare : 7/10 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.