Pagini

Faceți căutări pe acest blog

19 iunie 2015

Antigua-Phaedon




Recunosc ca m-a incitat numele acestui parfum, identic cu al unei insule din Antile, nume care promitea un parfum exotic.
Mirosul parfumului este foarte fructat, o combinatie de citrice, frunza de coacaz si guava, dar cum eu nu traiesc in Antile, as fi zis ca sunt niste citrice amestecate cu oarece urzica si frunza de smochin. Mai mult, mirosul imi aduce aminte de pipiurile montanelului meu, Mavros, cu care-si marca teritoriul. De obicei frunza de coacaza, in cantitati mari, are un miros usor animalic. De aceasta data se pare ca mirosul asta fructat si destul de zemos, care aduce aminte de diverse note, este dat de o substanta de sinteza care se numeste paradisamide. Are nume de medicament, dar pleaca de la o radacina care sugereaza Paradisul. In notele de mijloc se simte un trandafir dulceag care insa este acoperit de urzica fructifera, asa ca nu te prea poti bucura de vreo floare.  Si textura parfumului este ciudata, lasand pe piele o pelicula lucioasa si usor lipicioasa de parca ar avea  glicerina in compozitie. Paradisamidul este o substanta destul de longeviva, rezistand pe blotter in jurde 240 de ore, asa ca nu-i chip sa scapi usor de ea. Mirosul este insolit, dar n-as zice ca este si placut. Poate de m-as fi nascut in Antile mi-ar fi evocat guava, dar in spatiul mioritic ma duce cu gandul la altceva si nu-l pot accepta. Are un parcurs liniar, plictisitor, fiind confuz si imbacsit.

Numele parfumului: Antigua
Casa: Phaedon    
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2013
Creator: Pierre Guillaume
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: guav, caisa, brgamota, lime, grapefruit
note de mijloc: trandafor, frunza de smochin, piersica
note finale: mosc, vanilie, muschi de stejar, patchouli, vetiver

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj redus
Persistenta: destul de longeviv
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 5/10  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.