Pagini

Faceți căutări pe acest blog

19 iunie 2015

Nilang-Lalique



Oare pentru cine se face parfumul Nilang ? Nu stiu in ce masura seamana cu varianta 1995, poate ca nu seamana caci este semnat de alt parfumier, dar are tot aerul secolului trecut si imi pare un parfum anacronic in 2015.
Privind notele celor doua variante, in mare sunt aceleasi, dar s-au adaugat fructe in notele de varf ca tot se poarta azi fructatele. Ca miroase a secolul XX nu ar fi o tragedie, dar este dezgustator de urat prin stridente, ascutimi si lipsa de armonie. E un parfum in care nu se potriveste nimic cu nimic si, pe langa ca este urat, mai si tipa. Inceputul este si fructat si acvatic in acelasi timp. Se simte o afina, iar efectul acvatic este dat de un pepene. Este si dulce si ascutit in acelasi timp. In notele de mijloc continua uratenia si atinge perfectiunea cu o combinatie distrugatoare de afina cu narcisa. Afina e dulce, narcisa e ca o soprana ragusita, trecuta la basi. Narcisa nu este listata la noua varianta, e trecuta o frezie, dar mie a narcisa imi miroase. Intre ele  este si o nota verde ca de angelica. In timp apare si ceva care miroase a ceara. Are un final moale si lesinat, in contrast total cu inceputul. Notele parfumului, cele listate oficial, nu-mi par a avea legatura cu ceea ce simt eu.  Poate ca anotimpul lui nu este vara, nu stiu ce sa zic, dar este foarte urat. Unii spun ca seamana cu Nirmala. Depinde la care Nirmala se refera caci Molinard are trei variante de Nirmala. Pe ultima nu o cunosc, iar cu cea de-a doua, care este o copie dupa Thierry Mugler, nu seamana deloc. 

Numele parfumului: Nilang
Casa: Lalique       
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator:  Cristiane Plos
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: lotus, mandarina, piersica. pepene
note de mijloc: afina, iasomie, cuisoare, frezie
note finale: santal, ambra, patchouli, mosc, vanilie, note dulci

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent la inceput, ulterior intensitate medie
Persistenta: in jur de 4 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 3/10  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.